Jump to content

Kupoprodajni ugovor auta - otplata na rate


čempo_s

Preporučene objave

Pozdrav,

Prošle godine auto sam kupcu prodao na rate na način da smo u standardnom ugovoru o kupoprodaji vozila koji se može kupiti u narodnim novinama

Ugovor-o-kupoprodaji-motornog-vozila-obr

definirali mjesečnu uplatu kupca na moj tekući račun. Ugovor NIJE dodatno ovjeren kod javnog bilježnika, ali je potpisan s moje i kupčeve strane, i ispunjen s točnim osobnim podacima obojice.

Naravno, kupac se krenuo izmotavati i platio tek nekoliko rata(4/16).

Sudu sam prije pola godina poslao tužbu u kojoj sam spomenuo da kupac nije uplatio više rata u roku od pola godine i priložio prepiske razgovora s whatsappa u kojima se vide pozivi na plaćanje(na kojima se vidi da su poruke pročitane, i da je od tih poziva prošlo više od 2 mjeseca) i kopiju kupoprodajnog ugovora.

Na e-građani mogu vidjeti da od datuma podneska tužbe nije bilo nikakvih sudskih radnji(trenutno prošlo više od 6 mjeseci), te da je vrsta predmeta tužbe "Obavezno - ništetnost".

Pošto vrlo uskoro istječe rok za otplatu naveden u ugovoru a vrlo je vjerojatno da kupac neće uplatiti novce, zanima me isplati li se sudu slati požurnicu, u kojoj ću dodatno pojasniti da kupac nije uplatio iznos dogovoren u ugovoru do navedenog roka?

Da li se ovakav slučaj može rješiti preko suda, iako ugovor nije ovjeren kod bilježnika? Da li je zato tužba sortirana pod ništetnost, pošto ugovor nije dodatno ovjeren?

Također, kupca sam već prijavio policiji radi prijevare.

Unaprijed zahvaljujem

uređeno: od čempo_s
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija