Jump to content

Sudar osobnog automobila i bicikla na označenom pješačkom


kokolomoj

Preporučene objave

Pozdrav svima,

kod DoubleTree by Hilton sam se vozio biciklističkom stazom iz smjera Prirodoslovne škole Vladimira Preloga (krivim smjerom).


Pri prelasku označenog pješačkog prijelaza izletio mi je automobil koji je izlazio iz garaže i uključivao se na Vukovarsku. Automobil prije pješačkog ima znak stop i ogledalo (nepregledan pješački).
Po mom mišljenju (sjećanju) nije se zaustavio prije pješačkog nego je samo nastavio vožnju i prepriječio mi put. U nastojanju da ga izbjegnem, naglo sam zakočio i skrenuo u stranu te ga udario u zadnji kraj.
Nisam vidio neku štetu na automobilu, a kotač na mom biciklu je puknuo.

Nakon nesreće, vozač osobnog automobila je napustio mjesto nesreće te se vratio za desetak minuta i zvao policiju. Policija je ubrzo došla na mjesto nesreće te izvršila očevid.

U rješenju koje mi je stiglo je napisano da sam okrivljen za vožnju u suprotnom smjeru te za izazivanje prometne nesreće. U obrazloženju piše da nisam obratio pažnju na udaljenost i brzinu vozila te da se nisam uvjerio u siguran način prelaska kolnika (koji je označen za prijelaz biciklista). Nadalje, piše da sam udario osobni automobil i da se na mjestu događaja nalazi kamera, ali da je snimka izuzeta iz tehničkih razloga jer sam tijek prometne nesreće nije vidljiv.

Budući da se radi o prije visokopozicioniranoj osobi, nisam siguran u vjerodostojnost donešene odluke (sumnjivo mi je vraćanje na mjesto nesreće nakon odlaska, brz dolazak policije (kroz 15ak minuta) te izuzimanje snimke).

S obzirom na sve okolnosti, mislite li da bih trebao uložiti žalbu na donesenu odluku ili ne?

Unaprijed hvala

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija