Jump to content

Zahtjevi budućeg poslodavca


mandor

Preporučene objave

Zdravo!

Budući poslodavac mi je banka i imam dvije zanimljivosti.

1.

Traže me da otvorim tekući račun kod njih na koji će mi isplaćivati plaću. Kao zaposlenik i mam pravo na povlaštenu tarifu. Ali ja već plaćam 0 eura za tekući račun u drugoj banci i sad me tjeraju da plaćam više od 0 eura. Postavio sam pitanje i odgovor je bio da "trebam" otvoriti kod njih. Naravno, neću sad praviti dramu oko toga, ali me zanima je li to legalno.

2.

Tražili su me da potpišem izjavu da nisam u srodstvu s drugim zaposlenicima ili ako jesam da potpišem da jesam i s kim sam. Nisam s nikim u srodstvu pa izjava izgleda ovako: 
Ja, (ime i prezime) ime oca:(ime oca) iz (adresa) (prebivalište), OIB (OIB) IZJAVLJUJEM POD MATERIJALNOM I KAZNENOM ODGOVORNOŠĆU da nisam u krvnom niti tazbinskom srodstvu ni sa kojim zaposlenikom Društva. U __ dana __ (vlastoručni potpis)
Ovdje vidim nekoliko problema.
a) uopće ne piše nigdje koje je to Društvo pa ja mogu reći da nemam pojma odakle im to, da sam ja to nekom drugom potpisao?
b) je li to legalno tražiti, zar to nisu privatne informacije?
c) što ako se ispostavi da postoji netko s kim sam u srodstvu tamo zaposlen, a nisam to znao? Kazneno sam odgovoran? Za koje kazneno djelo?
d) što ako je zaposlen bratić u drugom koljenu? Što ako je u trećem koljenu? Što ako je u četvrtom koljenu?  jer svi smo s nekim u srodstvu ako dovoljno daleko gledaš, pa koja je granica?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija