Jump to content

Izuzeće iz suvlasničke zajednice


duga22

Preporučene objave

Poštovani, 

Trebam savjet vezano za izuzeće iz suvlasničke zajednice. Novom katastarskom izmjerom dobili smo rješenje za kat.česticu u kojoj smo suvlasnici u određenom omjeru. Čestica je usmenom diobom između dva brata sedamdesetih godina podjeljena na dva nejednaka dijela,'ali s obzirom da se suvlasnici nisu mogli dogovoriti gdje je točno ta međa , upisani smo svi kao suvlasnici. MI smo uredili zaseban ulaz u dvorište i htjeli bismo tražiti izuzeće iz suvlasničke zajednica. Koji bi sudski posupak bio bolji i brži, da tražimo sudsko utvrđivanje međe ili da tražimo izuzeće iz suvlasničke zajednice sudskim putem? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 5 sati , duga22 je napisao:

da tražimo sudsko utvrđivanje međe

Ovo nije opcija za vaš slučaj jer se isto radi kada se međašne oznake više ne raspoznaju iz raznih razloga te postoji spor gdje su međe između dvije susjedne čestice. Dakle sudsko utvrđivanje međe se zahtjeva između dvije susjedne čestice. Pošto ste vi u suvlasništvu na jednoj čestici eventualno dolazi u obzir razvrgnuće suvlasništva ako je moguće geometrijski pa na osnovu takove sudske odluke i elaborata formirati novu zemljišnu česticu.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija