Jump to content

problem sa HEP-om


anonimno

Preporučene objave

kupio sam kucu koja ima lokal i u tom lokalu je struja odpojena vec 2 godine. kad sam doso u HEP trazit da ukljuce, rekli su da ima duga za struju koji moram platit (oko 4000kn) koji je u lokalu napravila kladionica "sport tip" koja je iznajmljivala lokal od starog vlasnika kuce tj lokala, a struja je stizala na ime kladionice a ne vlasnika lokala.

bitno je naglasit da su pederi u HEP-u presutili taj dug kad sam se informiro prije kupovine kuce jel ima kakih dugova za struju !!! tj rekli su samo da vlasnik kuce nema duga.

e sad mene zanima da li ja stvarno moram platit dug tamo neke firme koja je bila u lokalu da bi oni meni spojili struju ?

javni biljeznik mi je rekao da takve dugove nisam duzan platit i da drzavne firme ako dug ne naplate za 1godinu isti idu u zastaru....znaci ako mi nece ukljucit moram ih tuzit ....

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

j.b. Vas je točno savjetovao - Vi niste u obvezi plaćanja duga koji je napravio netko drugi, bez obzira na to što ste kupili predmetnu nekretninu, a HEP bi za podmirenje istog trebao tužiti onoga na čije ime su računi stizali tj. kladionicu

potraživanja na ime e.e. isporučene kućanstvima zatarijevaju za 1.g., a u ostalim slučajevima(npr. poduzetništvo) za 3- to je regulirano Zakonom o obveznim odnosima (vidite glavu o zastari)

 

budite uporni, inzistirajte na ovome i tažite uključenje, zatražite razgovor sa "šefom prodaje", na kraju krajeva dovedeni ste i u zabludu (rečeno Vam je da duga nema), ne dajte se smesti jer ste potpuno u pravu

 

a u slučaju da budete primorani stvari istjerivati putem suda, spor će izgubiti, morati Vam naknaditi troškove, pa neka malo bolje razmisle..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pogledajte opće uvjete koji su u narodnim novinama objavljeni 2006. godine.

bez obzira na vaše pravo postupak ce trajati godinama.

moje misljenje je da stavite u sudski polog novac do okoncanja postupka pa neka se na sudu dokaze tko je u pravu.

ukoliko ste vi u pravu podignete novac, a ako su oni oni ga zadrže.

u tom slučaju bi trebali odmah uključiti struju.

 

osobno da sam ja radije bih platio 4 tis kn nego gubio vrijeme na našim sporim sudovima i onda eventualno isao dokazivati da sam pod prisilom uplatio nedug pa trazio novac s osnova stjecanja bez osnove.

ima raznih kombinacija ali bez obzira spora pravda je nikakva pravda.

btw novi prikljucak vam je oko 20 tis kn.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sa HEP-om sam imala i ja problema.

Naime, kako stanujem u obiteljskoj kuči, donji dio etaže sam nasljedila a gornji dio kuće je bio od grada Zagreba na kojem imam ugovor o korištenju na neodređeno, zadnji stanar je napravio dug nekih 5.000kn i to su oni u međuvremenu i utužili.

sad, ja sam to morala platiti jer su rekli da ne mogu uključiti struju a da grad neče nikad to platiti.

To se i dogodilo, međutim kad su došli uključiti struju, taj sat je ostao , a automatski su mi kao neaktivni stavili sat moje pok. majke donjeg dijela kuče kojeg sam naslijedila jer kažu što če mi dva sata a samo smo mi u cijeloj kuči. Kad sam išla prebacivati na sebe da glasi ostala sam šokirana cijelim postupkom jer ne mogu prebaciti ni taj sat sa mrtvog čovijeka dok ne obnovim ugovor ...Ukratko živi živi užas, a na sve dugovanja odprije , još naplačuju i sudske troškove koji su abnormalni..premda nikad nisam konkretan sudski spis ja dobila već oni imaju kod sebe u tim knjigama, arhivama

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija