Jump to content

Mobing


Bikitza

Preporučene objave

Poštovani,

od mog povratka sa porodiljnog prije tri godine traje mobing od strane mojih kolegica i šefice. Prije cca 6 mjeseci sam dignula to prema direktorima jer su nastajale velike svađe i bilo je sve gore. Bila sam u udruzi mobing gdje je potvrđeno da se radi o mobingu. Tražila sam direktora internu pritužbu za povredu dostojanstva koju mi nije dao. Samo je izignorirao. Ostavili su me u uredu, sve se smirilo, ja bih rekla umirilo. To je bilo u trećem mjesecu ove godine. Ovog četvrtka me šefica obavještava da idem četiri sata dnevno raditi u druge prostorije. Nastaje svađa u kojoj ni ja nisam čista ali kolegica se dere na mene i odlazi direktorima. Ja u afektu govorim da dajem otkaz i uzimam sve svoje stvari i odlazim. Šefica u panici zove direktora i govori da dođe hitno u ured da ja odlazim i dajem otkaz, na sto on govori da znam proceduru. Odlazim na kraju radnog vremena. U petak imam ranije dogovoreni godišnji. Taj isti dan šaljem direktoru inovaciju za uštedu novaca. Osjećam se izigrano, povrijeđeno i ljuto. Usput imam dijagnozu psihičkog poremećaja. U ovom momentu je meni dosta toksične firme i sama želim otići. Ponedjeljak je tu a ja ne znam sto mi je činiti. Ne želim raditi otkazni rok. 
U firmi radim 20 godina i uvijek sam hvaljena od strane direktora. U ured je došla mlada kolegica (nepotizam) koja pripada grupi zlostavljača, kojoj on vjeruje a one nije bas bistra u smislu razumijevanja izrečenog i vrlo zla.

uređeno: od Bikitza
Dodan radni staž u firmi
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mozete podnjeti poslodavcu zahtjev za zastitu dostojanstva radnika, a vjerojatno i uzeti bolovanje radi "mobinga". mislim da otkazni rok niste duzni odradivati ako poslodavcu date izvanredni otkaz na temelju "mobinga" odnosno narusavanja dostojanstva, medutim postoji mogucnost da ce te to morati dokazivati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija