Jump to content

Nogometno igralište u društvenom vlasništvu


Staky

Preporučene objave

Imam jedan problem, veliki problem.

U donjoj dubravi, preko puta moje kuče na jedno 3m su stavili prije puno godina nogometno igralište.

To zemljište je općinsko, a mreža je 6m visine. Lopta mi pada po krovu, na kuču, uništava mi posađeno bilje u vrtu, par puta nas je lopta skoro i ubila dok smo na dvorištu.

Prošle godine na moj zahtjev su bili iz općine i jedino su promijenili mrežu koja je bila puna rupa te su digli 1m visine s tim da su napomenuli da djeca ako napucavaju loptu namjerno to rade.

Sad je mreža opet sva puna rupa, lopta mi i dalje pada po kuči i dvorištu, nedavno je lupila i u naša auto. Kad su bili arhitekti iz Zrinjevca, rekli su da ne smije više od 6m biti ograda po zakonu. Kojem to zakonu? I kakav je to zakon koji meni može uništavati kuču i imovinu? Što da mi dijete strada od lopte? Nas neče biti 2m kad smo na moru , što če biti onda? Već ko zna koliko puta su mi stare prozore polomili, sad imamo ove PVC pa nije to mali novac. Oni kad vide da su napravili veču štetu, djeca se razbježe i ? Koga da lovim?

 

Pomozite ako znate koga da lovim, koga da ganjam da se nešto napravi..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma, stvar je u tome da djeca rijetko igraju nogomet, više napucavaju loptu u gol i to s moje strane kuče. Svaki dan bar deset puta lopta pukne k meni i to toliko lupi do kraja mog dvorišta koje je nekih 30 metara od ulice. Mislim, a što da radim po ljeti? Što ču nači? Polupane crijepove, prozore, ograda mi je već jedrno tri puta bila strgana , bravu su razmrdali..ja imam par aljaških malamuta muškog i ženskicu, i onda djeca u strahu drmaju ogradom i strgaju bravu, boje se da psi ne pogrizu loptu.

 

Ne znam više što da radim. A kako se čuje to nabijanje lopte to da i ne govorim, i do 1 u noči....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Samo da kažem, danas su mi bili iz općine na novom bodovanju stana i baš u razgovoru sam pričala za igralište.

I - šta kaže čovijek? Ništa ! Slegnuo ramenima i kaže da je predsjednik općine više naklonjen dijelu na kojem je kod kuće, da se tu večina obnavlja, gradi itd. A mi, ko nas šiša....mislim

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao da sam znala. Danas su nabili i razbili prozor od moje susjede. I što se dogodilo? Dok je ona brže zvala policiju, djeca se razbježala jer su čuli da je puknuo prozor.

Došla je policija i - nema djece, vidjela prozor i što sad dalje? Kome zapisnik? Tko če popraviti prozor? Općina čije je igralište ili je propalo pa susjeda sama mora popraviti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Nakon što sam bila neki dan u općini i službeno predala zahtjev da izađu van pogledati igralište i potrganu mrežu ( zapravo nisu ni stavili onu kvalitetnu mrežu već ovu u roli...pa to se odmah potrga), naravno gos. predsjednika nije bilo niti u uredovno vrijeme, jedini dan u tjednu kad prima stranke - njega nema...zaposlenici su mi rekli da unaprijed od toga nema ništa, novaca za ovu godinu više nema a kad sam pitala pa u što se to potrošilo jer nisam vidjela da se nešto i radilo..počeli su se smijati, nisu imali ni riječi.

Još su rekli da nam je predsjednik samo za politiku a za pomoć građanima teško!

Sad imam pitanje. Kako da tog čovjeka , predsjednika gradske četvrti javno osramotim, ili da ga prisilim da napravi svoj posao?

Eto mislim da svaki normalan čovjek nakon toliko godina provociranja, uništavanja, gubljenja živaca bi isto tako reagirao.

Jednostavno tog glavnog predsjednika gradske četvrti treba smijeniti. Drugo ja ne vidim izlaza.

Pomozite da napravim plan, molim Vas.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija