Jump to content

Boravak u svrhu sklapanja obitelji


Lana2302

Preporučene objave

Pozdrav,

Prije svega se ispričavam jer smatram da tema nije za obiteljsko pravo, već imigracijsko ili čak možda kazneno.

Dakle situacija je takva da očekujem bebu s partnerom koji je državljanin Novog Zelanda i plan je bio pokrenuti postupak sklapanja obitelji u Hrvatskoj. Međutim mene brine hoće li postupak biti odbijen s obzirom na njegovo "uvjerenje o nekažnjavanju" - njihovo zakonodavstvo ne izdaje takvu potvrdu, već dokument sa svim osudama iz prošlosti ukoliko ih je osoba imala. Tek nakon 7 godina može se dobiti nekakav dokument ukoliko su ispunjeni svi uvjeti za dobivanje istog. Jedan od glavnih uvjeta je da osoba nije imala nikakvu osudu zadnjih 7 godina. Nažalost moj partner to ne ispunjava. Zadnji prekršaj bio je prije 5 godina zbog manje količine marihuane i lule za pušenje iste. Dobio je samo novčanu kaznu.

Prije tih 5 godina vidljive su dvije osude u 2010. za koje mu je također izrečena samo novčana kazna te gubitak vozačke na 6 mjeseci,  potom 2013 ima osudu za napad nad bivšom partnericom koju ubiti nije napao već je žena bila luda, te su nakon toga proveli još 3 godine u vezi, za taj postupak dobio je izrečenu novčanu kaznu, community work koji je odradio, te nadzor.

S obzirom na navedeno da li postoji mogućnost sklapanja obitelji s obzirom da očekujemo zajedničko dijete? 

Hvala 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija