Jump to content

Susjed baca pseći izmet u dvorište


Grabarić Imbra

Preporučene objave

U svoju obranu mogu navesti da sam imala na umu članak iz Odluke o komunalnom redu jednog našeg grada koja glasi „Cvjetnjake, vrtove, voćnjake i druge slične površine ispred zgrada, kao i neizgrađena građevinska zemljišta uz javne površine moraju vlasnici, odnosno korisnici održavati u urednom stanju.” Znači, da komunalna inspekcija nije nadležna samo za postupanje na javnim, nego i privatnim površinama kad se ne koriste u zadovoljavajućem stanju po pitanju urednosti, te sam stavila samo kao mogućnost postupanja komunalaca, kojima su prvenstveno u žiži interesa javne površine, ali nije im zabranjeno uredovanje i na privatnim površinama, pogotovo po pitanju psećeg izmeta...

Naravno, da je najefikasnije postupanje u glavu, privatnom tužbom ili osobnim upozorenjem (još bolje upozorenjem nekog odvjetnika) ukoliko susjed ne prestane s tim aktivnostima da će protiv njega biti podnesena privatna tužba. Nekim ljudima je i dovoljna prijetnja te vrste da uvide da su pretjerali, odnosno da im se ne isplati zbog svojih napasnih činjenja završiti na sudu i plaćati sudske troškove.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija