Jump to content

Prolazak kroz crveno ili žuto


anonimno

Preporučene objave

Ako mi netko može pomoći:

 

Slučaj je sledeći. Vozeći prolazim na semaforu kroz žuto, skrećem desno (u koloni tri auta ja kao zadnji) nakon 30 m dolazim na novo križanje gdje mi policijski auto dolazi s desne strane i daje znak da stanem. Navodno su oni sa paralelne ceste vidjeli da sam ja prošao kroz crveno. Pišu kaznu koju ja potpisujem. Imam dva svjedoka u autu (plus dvoje djece).

Pitanje je slijedeće: Da li je moguće pobiti njihovu tvrdnju s obzirom da su dolazili sa druge ceste i nisu s sigurnošću mogli utvrditi dali sam prošao kroz crveno. Imam vozačku 20 god. i nikad nisam osuđivan (pa čak ni za parking).

Treba napomenuti još i to da su policajci bili u prolazu žureći na drugi očevid (mene su usput pokupili) da ispune valjda dnevnu normu.

Unaprijed zahvalan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvo: zašto ste potpisali zapisnik?

Drugo: htjela sam vam reći da na sudu ne priznate crveno nego da tvrdite da ste prošli kroz žuto, ali sve pada u vodu kad ste potpisali zapisnik u kojem vjerojatno stoji crveno ( jer za žuto ne kažnjavaju ni ne pišu zapisnik).

Ja sam imala taj slučaj, ali im ništa nisam potpisala. Došlo je do suda, gdje sam tvrdila da sam bila u brzini i nisam mogla naglo kočiti jer bi se auto iza mene zabio u mene i tvrdila sam da sam ušla u raskrižje u žuto. Ali - ja nisam ništa policajcima htjela potpisati!

Sorry, probajte se izvuči tvrdeći da ste ušli u žuto!

Sretno!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

S...nje! Evo, moj stari je baš imao istu situaciju s tim što nije potpisao zapisnik. Išao je na sud četiri puta, prva tri puta se policajac nije pojavio na suočenju. Četvrti put je došao i izjavio da ostaje pri onom što je napisao u zapisniku. Sudac je naravno donio presudu da je stari kriv (jer bezrezervno vjeruje službenoj osobi) i sada osim dozvole na 2 mj, 2 boda i kazne mora još platiti i sudske troškove! Išao je kod odvjetnika koji mu je rekao da se može žaliti (cca. 1000 kn) ali da će vjerojatno presuda biti ista.

 

Nažalost, ne vrijede ni svjedoci ni ništa - kus se s rogatim ne bode. Dobro razmisli u kolike ćeš se dodatne troškove uvaliti! Najjednostavnije je platiti i što prije zaboraviti na to. Ne možeš im ništa... :cry:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na sudu,ako ste blili uložili prigovor na prekršasjni nalog naravno predložite sve osobe koje su bli u autu da se saslušaju kao svjedoci, te tada tražite da se izvrši suočenje Vas i policijskih djelatnika,a po potrebi i svjedoka kako bi dokazali da niste prošli kroz crveno.

Na taj način i ako sud ne povjeruje vama i vašim svjedocima dobiti ćete na vremenu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija