Jump to content

Kuća namjenjena za rušenje


anonimno

Preporučene objave

Molim pomoć!!

U bližem centru grada imam staru kuću koja se ruši već više od 20.g. Kuća nije ušla u urbanistički plan, pa smo službeno napisali dopis na koji nam je neslužbeno odgovoreno da je u planu za rušenje u narednih 50.g. Supruga i ja smo podstanari i htjeli bi taj objekat adaptirati kako bi riješili svoje stambeno pitanje no s obzirom na urbanistički plan nedaju nam adaptacijsku dozvolu. Krov je u lošem stanju tako da ako iduće zime padne snijeg moglo bi sve završiti dolje. Molim komentar!! Dali je moguće dobit samo dozvolu za postavljanje novih letvica i crijepa?? Ako bi htjeli na tavanu napravit spavaone, dali nam je potrebna dozvola ako nebi dirali u postojeće gabarite krova??Srdačanpozdrav !!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako kuca vec nema dozvolu, sta ce vam dozvola da bilo sta radite. Radite kao sto radi i ostatak Hrvatske.

 

Gledajte zasto je kuca predvidjena za rusenje, da li je u vec izgradjenom podrucju ili ne, pa ako nema neki "pravi" razlog - prometnica, neka posebna zona (trgovine, aerodrom ... itd), mozda vam je najbolje legalizirati kucu, pa tek onda znacajnije ulagati.

 

Morate naci nekoga tko ce vam pomoci, kome vjerujete, ovo nije forumsko pitanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Vam najljepša na odgovoru, samo strašno smo ogorčeni jer neznamo koja su NAŠA PRAVA u cijeloj toj priči. Ako bilo šta radimo nije dobro jer nemamo legalnu potporu,odnosno konkretno dozvolu, ako pak ništa ne napravimo krov će se srušit pa opet po toj strani možemo snost nekakve posljedice,odnosno platit nekakvu kaznu ili nešto!!. Molim ako bilo tko zna, da nam da nekakav pametan savjet, šta napravit, kuća je izgrađena prije 1968.g.HVALA!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa pobogu, ako imate nacina da kucu legalizirate - legalizirajte je! Kad Vam budu dosli da kucu ruse, neka je ruse, sve dok imate dozvolu (kuca nije ilegalna, tj. pravno ne postoji), imate i pravo da ju predate u posjed RH za interese RH po "pravicnoj TRZISNOJ nadoknadi". (U principu, kuca je kuca, nije lako kad Vam je oduzimaju, ali cete vjerovatno moci reci da ste dobili "relativno pristojnu cijenu"). Nekretnine se vise ne mogu "oduzimati" i dobijati smijesna naknada (kao za vrijeme nenarodnih rezima, ali ja znam ljude koji su u to vrijeme odlicno prosli).

 

Misle da rade za 20 ili 50 godina - ko ziv ko mrtav do tada.

 

Ne budite ovce.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Točno, kuća nije ilegalna i ona ne postoji samo u novom urbanističkom planu( naravno upisana je u zem. knjigama i katastru ) Molim vas za još malo strplljenja, pa me savjetujte, koja je točno procedura za legaliziranje kuće??Dali to znači da postoji šansa da tražimo da nam je vrate u urbanistički plan,pošto su oni na tom mjestu planirali napravit parking, a parking su i napravili, samo ne na tom malom komadiću gdje stoji naša kuća.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

E, pa onda ste prave ovce.

 

Legalizirajte kucu (u smislu da se pribave valjani dokazi da je Vasa kuca izgadjena prije 1968. ili kad vec), prodjite proceduru po cijem okoncanju ce Vam se za to izdati valjano rjesenje koje ima snagu gradjevinske dozvole. (Znate, Vasa kuca nije bas zagrebacka Katedrala niti Dioklecianova palaca (ociti primjeri bespravne gradnje), pa da priglupi cinovnik pomisli kad je gradjena).

 

Ako Vam kazu da je legalizacija pitanje formalnosti, kucu mozete odmah popravljati ukoliko joj ne znacajno ne mijenjate gabarite ili izgled (Hrvati smo, nismo cjepidlake).

 

Svima nam mogu doci i rusiti, sta se tu moze i to nije razlog da prestanete zivjeti. Po sadasnjim zakonima dobicete pravicnu trzisnu naknadu, po prijasnjim nenarodnim zakonima dobili bi ste "odgovarajuci pripadajuci smjestaj", u svakom slucaju necete biti na ulici. Kakvi ce zakoni biti i u kojoj cete drzavi zivjeti (i da li cete biti zivi) za 50 godina, to nitko ne zna, eto moja baba je zivjela u 5 drzava.

 

Bice nekako.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko popravite kucu, porasla joj je time trzisna vrijednost i kako napredujete vjerovatno je da se nece nikome isplatiti da vam je rusi. Da je Vasa kuca bespravna, vec bi Vam davno otkupili zemljiste, a kucu srusili.

Sto se tice urbanistickog plana, ko kaze da vas moraju ucrtati?

 

Sta vi zapravo hocete je samo do Vas. Skontajte se.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija