Jump to content

Nesreća pri skretanju u lijevo


anonimno

Preporučene objave

Vidim da je već bilo riječi o sličnome, no nisam pronašao koristan odgovor. Dakle prilikom skretanja u kolni ulaz (u lijevo) u mej lijevi bok je udarilo vozilo. Mene se tereti z aprekršaj po čl. 43. tj da sam poduzeo radnju a nisam se uvjerio da njome ne ugrožavam ostale na cesti. Kako da se branim u ovom slučaju jer prije skretanja u lijevo vozilo iza mene nije bilo u fazi pretjecanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upravo suprotno ! Dakle, upravo suprotno, vi trebate tvrditi i dokazati da ste se uvjerili da možete skrenuti u lijevo, ali da se vozač, koji se zaletio u vas nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti po druge sudionike u prometu (a ne vi, jer se vi jeste uvjerili ali je on naglo vas zaobišao - ili je pretjecao ?). Dalje, tu činjenicu trebate dokazati iskazima svjedoka te tražiti sudskog vještaka da rekonstrukcijom utvrdi nepobitne činjenice. Međutim, ako se niste uistinu uvjerili da možete skrenuti u lijevo, morate biti svjesni da će sudski vještak i to dokazati. Razmislite o svemu još jednom, nađite svjedoke... ako vjerujete da ste u pravu, trebat će vam dobar odvjetnik.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije svega potražite dobrog odvjetnika.Drugo, probajte pronaći svjedoke ,ako već niste.Treće, ne nadajte se brzinskom riješavanju situacije ,jer će to potrajati .Nadam se da ste prošli bez teških ozljeda.Ako ste sigurni u svoje postupke koji su predhodili prometnoj nezgodi ,potražite još neko stručno mišljenje o tome kako postupati dalje u cijeloj situaciji (prometni vještak je će puno bolje razmotriti ovakvu kompliciranu situaciju ).Sretno !!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija