Jump to content

Glupo pitanje


anonimno

Preporučene objave

Ja sam bila na državnom stručnom ispitu. Što se tiče akata sa oznakom povjerljivosti, radi ti se slijedeće. Ti kada zaprimiš akt, ako si administratvni referent, zaprimit ćeš ga sa već datom mu oznakom tajnosti. U praksi ti je slijedeće. Ako ti piše "tajno", ti otvaraš upisnik "Tajno" i urudžbiraš ga u tu klasu kojoj pripada npr. primila si tajno sa klasom 801-01/07-01/ i daješ mu slijeeći broj dosjea /ako nema nijednog takvog daješ broj dosjea 1/. Dalje, upisuješ ga u internu dostavnu knjigu obradjivača akata. On će procijeniti ako treba podići razinu tajnosti, ili je slučajno onaj koji ti piše krivo dao manju oznaku tajnosti. U prijamu pošte nikada ne smiješ sniziti oznaku tajnosti. Obradjivač može podići, ali ti ne smiješ ništa mijenjati.

Inače moraš se bolje pripremiti za uredsko poslovanje. Posudi skripte i uči. Pitat će te neupravni i upravni postupak tj. Zakon o općem upravnom postupku i nisu baš osjećajni na ispitu. Bez obzira što si SSS /bar mislim/. Medjutim, jako ti je važna struka iz koje dolaziš. Policija, vojska, pravosudje ili ministarstvo financija ... Ciljano te pitaju struku , pa se dobro spremi. Osobito lokalnu upravu i samoupravu. SRETNO U ZAGREBU

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija