Jump to content

razvod braka


anonimno

Preporučene objave

Suprug i ja zivimo odvojeno vise od godinu dana. On zivi u jednoj od ex jugoslavenskih drzava,a prima socijalnu pomoc iz jedne od zemalja EU, oko 700EURA. Ne daje mi nista i zeli da se sporazumno razvedemo, sto ja ne zelim, jer sam izgubila s njim 4 g. Prije zakljucenja braka dala sam mu prilican iznos novaca za sto imam pismeni dokaz (moji cekovi s njegovim potpisom o podizanju tog novca). Na koji nacin da pokrenem tuzbu? Brak je sklopljen u Hrvatskoj, a on nije hrv. drzavljanin.Kakvu tuzbu da podignem i kolika je tome cijena? Radi se o njegovom dugu od nekoliko tisuca eura. Ne znam koliko naplacuje advokat. Molim odgovor cim prije

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, ja sam mu poslala novce nekoliko puta cekom. Kao sto znate, onaj koji unovcuje cek , mora ga potpisati odostraga, sta je i ucinjeno.

Ja ga ne zelim tuziti zbog toga, nego taj novac traziti pri razvodu braka. Samim tim cinom, mislim da ne mozemo ici na sporazumni razvod sto bismo u protivnom potpisali. Kolike su moje sanse da to dobijem natrag kad to prilozim sudu? Takoder, on je vlasnik stana i vikendice u toj ex jugo republici.Imam li pravo traziti nesto od toga, jer smo u zakonskom braku skoro 3 pune godine.?Ja sam napustila posao zbog preseljenja k njemu, sto mogu dokazati potvrdom poslodavca. U braku nisam radila, jer nisam imala radnu dozvolu za EU. Zivjeli smo od moje ustedevine (sto znam da ne mogu dokazati) i njegove socijalne pomoci. Imam li bilo kakva prava traziti pola njegovih nekretnina, jer sam radi njega ostavila posao i izgubila te skoro 3 godine?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne bih ja vjerovatno ni isla do te granice da trazim njegove nekretnine, ali ako prilozim sudu dokaze o novcu koji sam mu prije nekoliko godina poslala dok nismo bili u braku, zar nije velika mogucnost da to dobijem natrag, obzirom da sam ja to stekla prije braka. Ako ja nemam pravo ni na sta njegovo steceno prije braka, zasto bi on zadrzao moje ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija