Jump to content

prekršajni nalog-nadležnost suda


tref

Preporučene objave

Ako je za vođenje prekršajnog postupka nadležan sud koji se nalazi u drugoj županiji,van mog mjesta prebivališta da li u prigovoru moram zatražiti da se predmet prebaci na sud koji je nadležan prema mom prebivalištu ili to sud radi po službenoj dužnosti? Ako sud automatski prebacuje predmet da li uopće moram slati prigovor s obzirom na to da planiram zatražiti rad za opće dobro?

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vi možete zatražiti da se saslušanje obavi na sudu po vašem mjestu prebivališta, međutim to sudac ne mora prihvatiti. sve ovisi o sucu, odnosno u pravilu se vaš predmet u smislu pravne pomoći šalje sudu prema mjestu prebivališta, ali ne mora biti. e sad, što se tiče prigovora i rada za opće dobro na slboodi, to vam nema nikakve veze. ako želite rad (uvjet je kazna do 500,00 kn) onda niti ne morate pisati prigovor, samo čekati poziv od suda kojem se odazovete i izjasnite o pristanku na rad.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija