Jump to content

Cijeli postupak glede dobivanja PN


komatoza

Preporučene objave

Ajde jedna mala pomoć.

Ukratko, uhvatili me sa LASEROM 8j05 u Makarskoj.

Dopušteno 50, meni pokazalo na laseru 96.

 

Policajac naveo da će to biti 700 kuna i 2 kaznena.

 

Mene zanima sljedeće:

 

1. Policija je stajala na lijevoj strani i kontrolirala tu stranu, ja dolazio po desnoj strani. Policajac pretrčao cestu ( pretrčao preko pune linije :) i zaustavio me je. Može li to?

 

2. Obzirom da nije bilo gdje za stati, zaustavio me je na ULAZU u drugu ulicu, tako da nitko sa te glavne ulice nije mogao ulaziti dok policajac vrši provjeru jer sam cijelim dužinom auta zblokirao ulaz. Može li to?

 

3. Čovjek je bio ok, vidio valjda da ne spominjem nikakve dogovore, i SAMOINICIJATIVNO mi spustio kaznu sa 96 na 90 km/h i tako mi napisao kaznu umjesto 700 , 500 kuna i 1 kazneni bod. Može li to?? Mislim, ja mogu reći da nisam vozio tom brzinom nego većom, ali mogu li me onda goniti za veću brzinu?

 

Koliko ja vidim ima tu puno neregularnosti. Imam i 3 svjedoka koji su u datom trenutku bili samnom u autu. IMA li kakvih OSNOVA za žalbu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ROFL. Već se ddugo nisam tako nasmijao.

Pod 1: Naravno da može, policajac je, a vidio te da se voziš brzo te te krenuo zaustaviti.

Pod 2: Naravno da može, policajac je.

Pod 3: Kažeš da je čovjek bio ok, spustio ti izmjerenu brzinu za 4 km/h i još 10% tolerancije kako nebi platio 700 nego 500 kuna i ti bi se još žalio?????

A nakon takvog smiješnog prigovora na preršajni nalog i sudac bi ti se smijao, a onda bi još izjavio kako nisi vozio tom brzinom nego još većom*??? Što sve ne pada ljudima na pamet....

Savjet: šuti i plati, jer temelji tvojeg prigovora nisu normalni..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa naravno da me može zaustaviti BILO GDJE. I btw to nije glani razlog što je smiješno. Smiješno je to što ćeš se ti pokušat izvući na prigovor tipa: ja se nisam vozio 96 nego npr. 120, i očekivati da će sudac to uvažiti i odbaciti prekršajni nalog. To je potpuni apsurd. Još i sam kažeš kako je policajac išao tebi u korist, a sad ćeš to ovako vraćat? Plati to jednostavno, nije neka velika lova. U biti ne. Daj napiši i pošalji prigovor i onda postaj što se desilo.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ok, ajde da razjasnim nešto...

 

recimo da sam vozio 100 na sat i on meni pokaže 100 ali nisam lijep i napiše i kaznu na 160 km/h. onda bi se po tvojoj logici bilo normalno žaliti jer zašto on meni može mijenjati nešto što moji svjedoci i ja nismo vidjeli.

 

ako sam vozio 100, isto tako vidjeli ja i moji svjedoci i on mi spusti brojku na 30, po tvojoj lčogici u tom slučaju se ne mogu žalitit?????

 

ja sam mislio ako da je 100 = 100 u svim slučajevima, po svim pravnim nekim pravilima i kaj ti ja znam?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne znam zašto se uopće hvatate nečega što vam uopće ne ide u prilog......i zašto tražite nepravilnosti tamo gdje ih nema, a gdje, i da ih je bilo, ne biste vi bili u pravu. u pravilu se vjeruje ovlaštenoj službenoj osobi, a to je policajac, a inače imate pravne lijekove koje možete koristiti kao i svaki građanin......... :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija