Jump to content

Odjava vozila bez prometne i tablica


anonimno

Preporučene objave

za odjavu vam je važna prometna dozvola. probajte doći do bivšeg vlasnika vozila, te ga zamoliti da vam ju da. uostalom, kod kupoprodaje motornog vozila vlasnik treba izvršiti odjavu, ali vjerovatno se dopušta i da to učini netko drugi sa potrebnim papirima, u konkretnom slučaju kupac. mislim da bi odjavljivanje vozila i prijavljivanje istog na vas, bilo u interesu sadašnejg vlasnika, jer ukoliko istekne registracija, a reg. pločice se ne vrate u pp, za taj prekršaj će odgovarati on. stoga, uputite ga na to, pa mu baš neće biti svejedno zaraditi prekršajnu prijavu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovako, dobio sam od vlasnika knjizicu vozila i prometnu, auto nisam prebacio odmah, u medjuvremenu sam napravio prometnu nezgodu, policija je uzela prometnu i tablice. Nezgodacija je da kada sam bio u prometnoj policiji par dana nakon nezgode, nisu uspjeli naci moje tablice i prometnu i poceli su me šaltati. Dodatna komplikacija je da je auto registriran u gradu prilicno daleko od moga, i tamo negdje ici tabanati je posao koji ce mi garant uzeti cijeli dan samo po jednom posjetu.

 

Zato sam mislio, ako postoji mogucnost da ga bivsi vlasnik (u stvari na njega auto jos uvijek pise), odjavi auto samo sa knjizicom vozila, veli da su prometna i tablice izgubljeni, to bi valjda bilo za red velicine jednostavnije nego naganjati gdje su se izgubile tablice i kjnizica u policiji.

 

thnx!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo sve ste mogli napisati odmah u prvom postu jer je tako lakše dati savjet.

Ne postoji mogućnost da bivši vlasnik laže kako je izgubio prometnu jer kad dođe u policiju odmah će službenik pogledom u kompjuter vidjeti da su pločice oduzete.

Sve što možete napraviti je da stari vlasnik ode u policiju sa knjižicom vozila i zatraži potvrdu o odjavi vozila. Pri tom treba naglasiti što se u međuvremenu dogodilo sa tablicama.

U pravilu kad policija zaplijeni tablice to mora evidentirati. Na taj način će se ući u trag prometnoj i pločicama.

Policija će mu u knjižicu vozila udariti pečat odjave i tek tada vama može vratiti knjižicu kako biste mogli registrirati vozilo.

Znači - ništa bez starog vlasnika.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija