Jump to content

Popravak zajedničkog krova - susjedi ne žele sudjelovati


anonimno

Preporučene objave

Imam stan u potkrovlju kuće u kojoj su osim moga još dva stana. Potreban je popravak krova, koji već duže vrijeme prokišnjava, zbog čega imam velika oštećenja u stambenom prostoru. Susjedi pod izlikom da nemaju novaca ne žele (ne mogu) sudjelovati u troškovima. Što se u tom slučaju može napraviti? Kakav je postupak ako podignem kredit i sve sam financiram, postoji li mogućnost i kakva da naplatim nastale troškove?

Hvala unaprijed na savjetu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

suvlasnici mogu ili doplatiti dio koji nedostaje, ili razmjerno svom suvlasničkom dijelu, ili drugačije ako se tako dogovore. ukoliko jedan od njih uplati cijeli iznos, ima pravo na regres (povrat) od ostalih suvlasnika ukoliko se radilo o nužnom popravku.

 

ili: suvlasnici zgrade mogu od GSK-a tražiti kredit kojim bi se platio popravak, a sredstva bi se vraćala iz mjesečne pričuve (koja se onda obično poveća) - za to vam isto treba pristanak barem većine suvlasnika, ako se uzme kao posao redovne uprave

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija