Jump to content

Dokaz o neispunjenju ugovora o doživotnom uzdržavanju!!


anonimno

Preporučene objave

Otac mi je umro. Jedini sam naljednik. Prije smrti je sklopio ugovor o doživotnom uzdržavanju s nekom ženom koju ne poznam.

Otac je imao samo 60 god. kada je umro i bio zdrav i u mogućnosti da živi sam. Osim toga on i ta žena su prije i za vrijeme smrti živjeli ne samo na različitim adresama nego u različitim državama. Jedno i drugo mogu lako dokazati.

Kakve su moje mogućnosti da se njihov ugovor proglasi nevaljanim i da dobijem svoje nasljedstvo?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tužbom radi proglašenja ništetnim ugovora o dož.uzdržavanju, tada ćete u postupku iznijeti sve dokaze koje kažete da imate i ako su dovoljno dobri sud bi ih trebao cijeniti u vašu korist inače ostajete bez stana.

također morate tražiti zabilježbu spora u zem.knjigama iz razloga da ta žena ne bi prodala vaš stan budući se nakon smrtii ima pravo po tom ugovoru upisati kao vlasnik istoga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja iskreno nisam siguran na koji način pokušati:

 

1. Obzirom je autor teme nasljednik legitimiran je pobijati ugovor, ali može li tražiti ništetnost, ako može zbog kojih razloga(nemoralnost je vrlo upitna?)?

 

2. Može li on kao nasljednik primatelja uzd. tužbom tražiti raskid ugovora (primatelj je umro) zbog neispunjenja ugovornih obveza? Koja bi to bila vrsta raskida - jednostrani raskid na osnovi zakona?

 

Samo da napomenem autora, da za uzdržavanje nije obvezno da primatelj i davatelj uzdržavanja imaju zajednicu života, davatelj ga može uzdržavati i slanjem novca ili nekim drugim povremenim činidbama (osim ako je zajednica života izričito ugovorena

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo da pojasnim:

Otac je tu zenu upoznao kada je dosao na ljetovanje u Hrvatsku. Inace je zivio u Austriji. Znate i sami kako to ide. Otac sam, ona treba para. Znam da su sklopili taj ugovor (tada nisam znao). Ja imam zenu i dvoje djece i zivim u Hrvatskoj. Ali bi ga i ja primio kod sebe kada bi doslo vrijeme da ne moze zivjeti sam. No do toga nije doslo.

Znam da mu je ta zena dosla dva tri puta u Austriju.

Moje pitanje: Kako se netko moze brinuti o mom ocu ako ne zivi u istoj drzavi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija