Jump to content

Hitno!!! Ugovor o dož. uzdržavanju - tužba


anonimno

Preporučene objave

Molim pomoć pametnih glava!

Suprug je prošle godine u 10 mjesecu zajedno sa majkom i bratom potpisao Ugovor o dož. uzdržavanju bake (tatine majke), i to na njezino inzistiranje da na njih želi uknjižiti kuću i zemlju koju ima. Napominjem da nitko od njih to nije tražio od nje. Sve je bilo u redu, redovno su je obilazili, vozili sa sela u grad kad je trebala ( naime, ona živi sama u selu udaljenom pola sata vožnje od grada gdje mi živimo). Baka ima svoju mirovinu (2.200 kn), sve radi sama, pokretna je i relativno zdrava.

Sve je bilo ok dok jednog dana nije nazvala moju svekrvu i trežila od nje da joj svaki mjesec moramo davati 1000 kn jer njoj njena mirovina (odjednom) nije dovoljna za život, što je ona odbila ( ona ima mirovinu od 1200 kn!).

Ubrzo nakon toga dobili smo poštom opomenu od odvjetnika i tjedan poslije i tužbu kojom se raskida Ugovor ( na što mi i pristajemo jer se ne damo ucijenjivati) i traži se da mi podmirimo troškove!! A nas ona nije ni kontaktirala, mogli smo se sve dogovoriti ko ljudi, a ne ovako!

Mene samo zanima šta da napišem sudu u pismenom očitovanju koje moramo dostaviti za 10 dana i šta znači na dokumentu od odvjetnika V.p.s.=50.000,00 kn, pristojba - moli se oslobađanje od plateža?!

Samo da još napomenem da znamo da u stvari iza svega ovoga stoje susjedi koji su bacili oko na kuću i koji ustvari babu i nagovoraju i vode sve ovo!

 

pravnici, pomagajte!!!

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dajte odgovor na tužbu u kojem ćete PRIZNATI tužbeni zahtjev jer i Vi želite raskid ugovora i istaknite da nije bilo potrebe za tužbom i parnicom jer ste Vi također željeli raskid ugovora, te da se tužiteljica mogla obratiti Vama izravno, a ne preko suda, te da ne pristajete na naknadu troška drugoj strani, jer niste Vi prouzročili parnicu već tužiteljica koja za tužbu nije imala pravni interes, obzirom ste mogli napraviti sporazumni raskid ugovora!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vps=vrijednost predmeta spora.

 

To znači da će se na tu vrijednost spora obračunavati sudske pristojbe i odvjetnički trošak, što u ovom slučaju znači da odvjetnik ima pravo za svaku svoju radnju (tužba, zastupanje, podnesak) zaračunati 1.000,oo kn + PDV.

 

Vi možete prigovoriti da je vrijednost spora određena prenisko ili previsoko nakon čega će sud odrediti vrijednost spora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija