Jump to content

poštovani molim pravni savjet-zabrinuta sestra


anonimno

Preporučene objave

što podrazumijeva djelo nasilničko ponašanje-ako se radi o djeci od 17 godina i 15g. ako je u sukobu došlo do tj.ozljeda(hematom)na spolovilu.da li nanošenje tih ozljeda ćini kazneno djelo.(iako su djeca reagirala pod .uvredama u afektu sukoba u nagurivanju )neznam što da uradim,.radi se o djeci koja nisu nasilna.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nasilničko ponašanje

Članak 331.

(1) Tko radi iživljavanja nasiljem, zlostavljanjem ili osobito drskim ponašanjem na javnom mjestu dovede drugoga u ponižavajući položaj,

kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine.

 

Nemojte se prepasti odmah ove kazne jer vam ona sigurno neće biti izrečena čak i ako bi se malojetnik osudio za takvo djelo (neću sada objašnjavati zašto da ne kompliciram)

Također napominjem da ako se radilo o međusobnim uvredama, pa je uslijed toga uslijedila tuča, takvo ponašanje ne prolazi kao kazneno jer u praksi nasilničko ponašanje po stajalištu Vrhovnog suda ne prolazi ako nije bilo nemotivirano (iako smatram da je ovako tumačenje poprilično nelogično).

 

U eventualnom postupku će postupati općinsko državno odvjetništvo i središtu vaše županije jer su oni nadležni za maloljetnike, a nije sigurno da će uopće do kaznenog postupka i doći jer se prema maloljetnicima postupa s posebnom pažnjom i za manje stvari se ne optužuju tek tako. Ostaje za vidjeti sve okolnosti slučaja jer je pitanje koliko vi znate cijelu priču s obzirom da niste upoznati sa sadržajem prijave

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija