Jump to content

izigrani


anonimno

Preporučene objave

ovako,

 

moj dečko ima vanbračno dijete. majka tog djeteta i on su bili zaručeni, ali zbog teških neslaganja su prekinuli zaruke, da bi se na kraju ispostavilo da dijete možda i nije njegovo. utvrđeno je da mali je njegov sin i sad je bivša počela praviti probleme. on ne radi, studira izvanredno, a sve što ima zaradi sviranjem u grupi, i to nije stalan prihod. sudski mu je određena alimentacija od 800kn mjesečno. Pod broj jedan, njegova bivša zaručnica se nakon presude zaposlila, ne bi li onda i njemu trebali smanjiti alimentaciju? Pod broj dva, kad je donešeno rješenje o alimentaciji, nije bilo ni govora o pravu viđanja djeteta, nego je on to naknadno pokrenuo tužbu. Pod broj tri, ona je lagala na prijašnjim postupcima da ju je on ostavio kad je čuo da je trudna, a u biti je ona njemu slagala da je trudna, oni su se zaručili i tek je onda ostala trudna, a razišli su se zato što je ona vršila teror i imala ispade histerije kad nešto ne bi bilo po njenom odmah kad je ona rekla, a prohtjeve je imala često. Nadalje, kako su uopće mogli donijeti odluku o tolikoj alimentaciji kad on nema toliko da ju plaća u toj visini?! Tko je tu lud? Ako ja, laik, vidim da tu nešto ne štima, kako ne vidi sudac, odvjetnik ili bilo tko? Da uopće ne pričam o tome kako ga svakodenevno naziva, šalje poruke neugodnog sadržaja, ne samo njemu, nego i njegovoj majci, samo njoj ne toliko često.

On je uzeo odvjetnika, kojeg plaća održavanjem satova sviranja njegovom djetetu, ali mi se čini da je taj odvjetnik u najmanju ruku nesposoban, ili lijen... Ali tu nešto gadno ne štima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zašto mislite da ovdje nešto ne štima? Kao prvo - on je otac djeteta. Drugo, sud je ipak na temelju nekakvih podataka odredio visinu alimentacije - zašto se Vaš dečko nije žalio na presudu ako je mislio da je iznos previsoka? Treće: zašto nije odmah kad je saznao da je otac i kad se utvrđivala alimentacija zatražio da sud donese odluku o susretima s djetetom? No, ako je podnio tužbu za viđanja, sud će mu zasigurno dodijeliti viđanje djeteta. U cijeloj priči najmanje je važno je li ona ostala trudna prije ili poslije zaruka - dijete je rođeno zar ne?!?!? Mislim da mladi gospodin nije izigran. Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav.

Ja ipak mislim da je sve bitno da bi se dobila prava slika o nekoj osobi. Pretpostavkom da je točno da je djevojka zatrudnjela poslije zaruka možemo predpostaviti kakva je osoba. Lažima je željela ubrzati svoje zaruke i datum vjenčanja. Ok, njezina stvar nije sve skupa bitno kod određivanja alimentacije, ali ako netko traži savjet jer misli da nešto ne štima u cijeloj toj priči ajmo mu ga i dati.

Prvo je greška što vaš dečko nije reagirao na vrijeme kada je trebalo da bi postigao neke ciljeve. Činjenica da je ne zaposlen ne oslobađa ga obveze plaćanja uzdržavanja za njegovo dijete, a isto tako važno je i to da njegovo dijete ima pravo na svoga oca jednako kao i na majku. Podržavajte ga u viđanjima sa djetetom i neka to čini što češće. Neka se bori da njegovo dijete ima oca. To je naj bitnije u cijeloj priči. Ukoliko mu majka bude branila te susrete bitno je samo na vrijeme reagirati kako bi je se sankcioniralo.

Ako nemože on sam plaćati alimentaciju neka se obrati nekome (familija) za pomoć. Dug uvijek može vratiti. Nadajmo se da će fax završiti i dobiti dobar posao kako bi svom djetetu i svojoj budućoj djeci mogao pružiti lijepo djetinjstvo

Pozdravljam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moram Vam nešto reći! Razvod braka, razvod bilo kakve vrste u zajednici kada je u pitanju malo dijete je strašna trauma! Po mom iskustvu, dijete se uglavnom sporije razvija (puno duže mu treba da npr. nauči piti tekućinu iz čaše, da koristi pribor za jelo, odvikavanje od pelena je veoma teško, a i govorne vještine se sporije razvijaju). Tete u vrtiću odmah zapaze promjene na malenom djetetu kod rastavljenih roditelja, pogotovo kod roditelja čiji su odnosi vrlo teški ili ako su posrijedi inati koji se uglavnom svode na zabrane susreta djeteta sa roditeljem sa kojim dijete ne živi. Traume su strašne, kako za roditelje koji vole svoje dijete, ali se nalaze u zamci svojih vlastitih zabluda o uzajamnoj osveti ili zbog sporosti pravosudskih organa koji nisu sposobni da se nose s tim problemom, tako i za dijete koje se ne može snaći u ovakvoj situaciji! Obično ta djeca neminovno dobivaju očuha koji se nametnu tom djetetu kao otac! Ma užasna je sramota da moja brakorazvodna parnica sa dvije sporne točke (alimentacija i susreti sa djetetom) traje dvije godine! Možda bi se trebalo naći rješenje da ipak pokušate spasiti vašu zajednicu i da se povinujete kompromisima, ali ako ne, da maksimalno budete uz malo dijete! DIJETE VAM MORA BITI NA PRVOM MJESTU!

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hehe, žalosno jest, ali i naša realnost. Brakorazvodna parnica od 2 godine jest iskustvo mnogih od nas, pa čemu se čuditi.

A mladoj dami koja je uputila prvo pitanje:

Da, otac mora plaćati alimentaciju.

Da, otac je dužan iti računa.

Da, orac bi trebao viđati dijete, od početka a ne tek kad se sjetio tražiti smanjenje cifre. Dijete nije roba u dućenu za koju se plati pa nek barem nečemu služi. Dijete je Osoba, u ovom slučaju nastala i njegovim genima, željeno ili ne.

Da, uvažite reakcije svoh predhodnih odgovaratelja, svi se slažu u jednome: nebitno je je li dijete začeto za vrijeme zaruka, prije zaruka, prije braka ili za vrijeme braka (sex ber predhodnog "prstenovanja" i vječnih zavjeta ne bi trebao biti neka stvar za zgražanje, zar ne?): brinite o djetetu, otac sam ili mu vi kao osoba kojoj je do svog dečka stalo pomozite u tome.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija