Jump to content

Skretanje ulijevo


Pero1981

Preporučene objave

Molim Vas ako mi možete odgovoriti na sljedeće pitanje.Imao sam prometnu nesreću gdje sam skretao ulijevo sa osobnim automobilom.Skretao sam sa sporedne ceste na glavnu cestu.Dao sam lijevi žmigavac te me vozač sa suprotne strane iza kojeg je bila dosta duga kolona propustio da prođem.Na moj automobil je naletio moped koji je pretjecao KOLONU vozila dugu oko 1 km.Vozio se po mojoj strani kolnika i udario u moj stražnji lijevi dio automobila dok sam ja već bio cijelim automobilom na svojoj strani..Da li mi možete odgovoriti tko je u ovoj situaciji kriv.

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po meni, kriv si ti. Nisi se uvjerio da radnju uključivanja u promet možeš izvršiti na siguran način.

 

Vozač vozila koji skreće ulijevo dužan je propustiti vozilo koje, dolazeći iz suprotnog smjera, zadržava smjer svojeg kretanja ili skreće udesno, osim ako postavljenim prometnim znakom nije drukčije određeno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U svakom slučaju postoji osnova za pokretanje prekršajnog, postupka u oba slučaja ili kombinacija, ti kazneno on prekršajno, no ti u svakom slučaju odgovraš za ovu prometnu nezgodu (moje osobno mišljenje).

 

Inače ovisno o težini pretrpljenih ozljeda moguća je i kaznena odgovornost. Što je njemu bilo? Kakve ozljede, teške ili lake ili nikakve?

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija