Jump to content

ovrha HT-a


anonimno

Preporučene objave

U prokaznom popisu imovine dužni ste dati točne podatke o cjelokupnoj vašoj imovini, posebno o svemu, na više strana. Dakle, o pokretninama, nekretninama, tražbinama prema trećim osobama, računima i štednim ulozima itd.

Na temelju tog prokaznog popisa ovrhovoditelj može izabrati predmet ovrhe kako bi naplatio svoju tražbinu.

Ne preporučam laganje nikako, jer se svi podaci u biti mogu i provjeriti (npr. ako imate auto, provjerom u MUP-u se sazna i koji i svi podaci) pa ako ste lagali u prokaznom popisu, a oni saznaju drukčije, onda vas mogu i kazneno prijaviti radi davanja lažnog iskaza.

P!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ali ja zaista nemem nikakve imovine, niti stan u kojem živim nije moj. U vrijeme kada je nastao taj dug bila sam psihički bolesna i imam dokumente koji to mogu potvrditi. Čak sam bila i u bolnici zbog te bolesti. Kada sastavim taj popis imovine i to im proslijedim. Što mi onda slijedi? Mogu li se opravdati na bolest?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

dobio sam rješenje o ovrsi još 2001. dao sam prigovor koji je uvažen i pokrenut je spor na općinskom sudu. U međuvremenu sam platio dug HT- (za mobitel). i mislio sam da je to to. No sada mi stiže poziv za sud kojim oni i dalje potražuju od mene isti novac i tvrde da to nisam platio. Račune sam u međuvremenu negdje posijao. Što da radim?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija