Jump to content

Razlozi za žalbu protiv 1° tijela u Upr. post.?


bojan79

Preporučene objave

Mislim da tu treba reći da u ZUP-u nije taksativno navedeno zbog kojih se razloga može podnijeti žalba, ali da to može radi ovoga čega si ti rekao..., Inače, ja kad sam pisala žalbu po ZUP-u uvijek sam pilila po načelima, povredama načela materijalne istine i td..MIslim to je iz prakse, ali za odgovor mislim da je to to.

 

Također, ako te još nešto pile, reci da se ZPP primjenjuje supsidijarno pa da se po toj logici žalba može podnijeti iz razloga navedenih tamo....

Eto, nadam se da je to točno.. :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nepotpono odnosno pogrešno utvrđeno činjenično stanje, dispozitiv pobijanog rješenja nejasan ili je u proturječnosti s obrazloženjem, pogrešno ocijenjeni dokazi, da je Iz utvrđenih činjenica izveden pogrešan zaključak u pogledu činjeničnog stanja, da je pogrešno primijenjen pravni propis na temelju kojega se rješava stvar, da je na temelju slobodne ocjene trebalo donijeti drugačije rješenje, ...............

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Anngee je napisao:

Kaj je to baš taksativno navedeno u ZUPiću ili je to ono što kao treba reć, slično ko ZPP?

Sad i ja trkeljam...

Razlozi su navedeni u člancima 236., 237., ... 242., 243. ... (pogledati ZUP, a ne skriptu), i uglavnom opisuju postupanje prvostupanjskog ili drugostupanjskog tijela u žalbenom postupku kada utvrdi da je u prvostupanjskom postupku učinjena nepravilnost (te odredbe zato i počinju sa riječima "ako" i "kada"). Logično je da se ti razlozi za postupanje navedenih tijela mogu navesti u žalbi, a to su upravo oni razlozi koje je rubens naveo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija