Jump to content

Regres


kinka

Preporučene objave

Radila sam do 26.03., a nakon toga sam na bolovanju zbog komplikacija u trudnoći. Dobila sam rješenje o 25 dana godišnjeg odmora za 2007. godinu. Još nisam potrošila niti cijeli godišnji iz 2006. U firmi radim nekoliko godina. U kolektivnom ugovoru stoji:

„Svakom radniku, koji ima pravo na godišnji odmor, pripada jednokratni dodatak na plaću u iznosu od XY kn bruto po danu godišnjeg odmora na koji radnik ima pravo u kalendarskoj godini.“.

Regres se isplaćuje u 6. mjesecu (sa plaćom za 5. mjesec), znači još nitko nije 6 mjeseci na poslu. Imam li pravo na regres ili ne? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imate pravo prenijeti i iskoristiti po zakonskim uvjetima do kraja lipnja godišnji odmor za 2006. godinu.

Vi jeste stekli pravo na godišnji odmor za 2007. godinu, a regres bi se trebao isplaćivati prije korištenja godišnjeg odmora. Firma je pretpostavljam napravila i Plan korištenja godišnjeg odmora i Vi možete zaključiti bolovanje zbog komplikacija u trudnoći i sukladno Planu g.o. koristiti godišnji odmor za 2007. godinu.

Dakle, Vi imate pravo na regres za 2007. godinu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

imam i ja jedno pitanje vezano uz isplatu regresa. imam neprekinuti radni odnos dulji od godinu dana, te sam promijenila posao 1.5. (bez prekida) i u novu firmu donijela potvrdu o nekorištenju godišnjeg i o neisplati regresa. no u novoj firmi su mi rekli da nemam pravo na regres jer ne radim kod njih dulje od 6 mj.!

jesu li oni u pravu ili ja ipak imam pravo na regres?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija