Jump to content

Kako zaštititi trgovca?


Dux

Preporučene objave

Prigodom prodaje skupocjena kristalna srdca poznate tvrdke "Christoffle" kupac jer svojom nepažnjom razbil to "srdce"! Rečeno mu je da mora platiti to što je razbil, međutim kupac se počel prijetiti "Udrugom za zaštitu potrošača", novinarima i TV-om i rekal je da toga nigdje nema u svijetu ... da se u slučaju oštećenja robe prigodom razgledavanja to mora i novčano nadoknaditi! Postoji li kakav zakon ... na koji se trgovci (trgovački djelatnici/radnici) mogu u takvom slučaju pozvati, čisto da sebe zaštite od naplate! Molim Vas da mi pomognete savjetom ili me uputite na web stranicu gdje je to detaljno objašnjeno!! Hvala! :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Po mom skromnom znanju, zakona kojeg prizeljkujete nema, ali isto tako po zakonu o zaštiti potrošača koji je usvojio mnoge direktive vijeća EU, situacije o kojoj pišete nema, pogotovo ne da prodavatelj odgovara za štetu prilikom pregleda robe. Dakle to od šeprtljavog kupca ''da to nigdje nije videl u svetu'' ne stoji. Postoji uvijek predložena mogućnost osiguranja, a u konkretnom slučaju vanugovorna odgovornost za naknadu štete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija