Jump to content

Dosjelost i vlasništvo 1/6


sssunceee

Preporučene objave

Vlasnik sam 1/6 kuće na moru, brat 1/6, a mama 4/6. Zadnji put sam ju koristila 1999. god. Nemam mogućnost mirnog korištenja posjeda od kojeg sam digla ruke.

 

Problem je što su susjedi koristili prolaz do mora,koji im je još 1975. godine prešutno i gradnjom ograde koju je pomaknuo 1,5 m , u posjed,moj otac dozvolio prolaz do mora (ne na javni put, jer je on suprotno od mora).

 

Nisam imala ništa protiv toga, onda, a ni danas.

 

Međutim, to ne misli moja majka i moj brat, te su izgradili novu ogradu i uključili i taj prolaz u dvorište.

 

Nisu me pitali, a ni dobili dozvolu za tu gradnju ograde, jer kao što sam navela, nemam ni sama mogućnost mirnog korištenja kuće, te već godinama ljetujem sa obitelji na drugim mjestima i naravno plaćam, i ako ista nekretnina ima 180m2 stambenog prostora i ostali vlasnici iznajmljuju ukupnu nekretninu (legalno po pitanju poreza).

 

Sve mi je to već postalo normalno, ali problem je što susjedi traže pravo služnosti već 7 godina, dobiju presudu, sruše ogradu, preostali vlasnici naprave novu, i tako to ide već 7 godina.

 

Kako ja doista ničim ne sudjelujem u tom cirkusu i svojim manjinskim vlasništvom nemogu utjecati na preostale vlasnike, a i fizički sam previše i udaljena za bilo kakav utjecaj, kakve su posljedice po mene kao vlasnika 1/6 nekretnine, što da napravim da se ogradim od ovrha i sličnog?

 

U nekoliko navrata mi se obratio i Predsjednik suda tražeći očitovanje o sutkinji gdje sam navela ovo isto i da tužitelji sve to mogu potvrditi, kao i policija (svake sezone je i nekoliko puta dnevno na terenu, zbog svađa oko prolaza).

 

Naime, mora postojati zapisnik u kojem se vidi da nisam ni fizički prisutna njihovim svađama.

 

U očitovanju sam navela da se slažem sa izborom sutkinje i sa svakom na zakonu temeljenoj presudi, te da ne sudjelujem u tome i da se to može potvrditi, a i sami sudionici.

 

Moram li se kod svakog poziva na ročište očitovati iz početka ili se mogu pozvati na istu ako tužitelji pokrenu i dobiju ovrhu ( ima ih 13)?

 

Kako da ih natjeram da se udostoje točno napisati moje ime kad mi šalju poštu, ni sud , ni sutkinja, ni Pedsjednik suda ne reagiraju na " boldano" upozorenje ( kod očitovanja) da mi sve ove godine uredno imenu dodaju slovo "j", koje ja nemam u imenu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija