Jump to content

Žalba-kazna za nenošenje kacige


Stakor

Preporučene objave

Prekršajnom sudu _____

 

PRIGOVOR

na prekršajni nalog broj _____ od

 

danas me uhvatio policajac na mopedu i napisao 700 kn kazne. Krivo je vidio. Moja je glava manja od prosječne glave, a kaciga je bila ručne izrade, unikat i jednaka je izgledu moje glave.

 

Znam da sam mogao pasti s mopeda i pri bezazlenoj brzini zaraditi prijelom baze lubanje, da sam mogao ležati u bolnici na odjelu intenzivne njege prikopčan na jedno šest cijevčica sa bocama i još dvije u meni, dva mjeseca zbog toga i u specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju još dva mjeseca (ponovno učio hodati, čitati, pisati, upoznavati prijatelje i rodbinu) i znam da je račun za moje liječenje mogao biti jedno 300.000 kn (što će po principu solidarnosti platiti svi koji god ovdje ovo čitaju) ali to se nije dogodilo.

 

Policajac se zabunio, pa ja sad ne bi platio kaznu.

 

Molim da prekršajni sud uvaži ove moje navode kao istinite i da me proglasi nevinim.

 

 

potpis

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jednostavno svi Vi koji se imate namjeru žaliti, trebate napisati u gornjem lijevom uglu Vaše podatke (ime, prezime, adresu prebivališta), zatim na sredini napišete "ŽALBA", te nadalje u tekstu broj Rješenja, ili pravnog akta temeljem čega Vam je propisana kazna (Prekršajni nalog ili slično- ono što vam je predao policajac).

Ako se žalite tek tako da se žalite, neznam šta ćete napisati u obrazloženju žalbe i kakav će biti ishod, ali bit svega je da se žalite zbog pogrešno utvrđenog prekršaja (činjeničnog stanja). Akoe se žalite tek tako, onda ćete vjerovatno završiti kod suca za prekršaje koji će Vam utvrditi kaznu + sudski troškovi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako je u pitanju prekršajni nalog policije onda to nije žalba, već prigovor. napišite svoje podatke, pozovite se na broj policijskog naloga. ne trebate obrazlagati razloge prigovora. samo napište da ulažete prigovor te da hoćete da se provede redovan prekršajni postupak koji podrazumijeva saslušanje pred sucem......

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija