Jump to content

što mora obuhvatiti kupoprodajni ugovor


tratincica

Preporučene objave

ako se nekretnina sastoji od kuće i dvorišta na koji su u listu A upisani kao suvlasništvo A i B osobe svakog u 1/2, osoba A je upisana kao samovlasnik jednog stana, osoba B kao samovlaasnik drugog stana, a također su suvlasnici hodnika svatko u 1/2, a u kupoprodajnom je ugovoru naznačeno da se prodaje samo stan osobe A (ugovor nije obuhvatio suvlasnički dio koji osoba A ima na kući i dvorištu i nije obuhvatio niti suvlasnički dio na hodniku) hoće li gruntovnica provesti promjenu vlasništva na svemu? Da li se to podrazumijeva?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako se ti stanovi nalaze u toj kući, kao etažno vlasništvo, vi ne možete taj stan prenositi bez suvlasničkog dijela na kojem je etažno vlasništvo osnovano.

Preporučam da zatražite od bilježnika ili odvjetnika da vam sastavi prijedlog za gruntovnicu, jer teško da će te ga sastaviti sami, budući da ne razumijete etažno vlasništvo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, znam da se etažno vlasništvo ne može prenositi bez suvlasničkog dijela na kojem je osnovano, međutim problem je u tome što je ugovor već sastavljen, a u njemu je obuhvaćen samo stan, a nisu niti spomenuti pripadajući suvlasnički dijelovi koji se odnose na zemljište i zajedničke prostorije? e, sad, pitanje je da li gruntovnia provodi takav "manjkavi" ugovor ili da se sastavi aneks u kojem će se decidirano navesti što sve ulazi u nekretninu? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

gruntovnica neće provesti manjkavi ugovor već morate sastaviti ankes i točno navesti kako je upisano u knjizi ili podulošku a predpostavljam da ga ime, dakle opisni dio nekretninine u aneksu mora biti točno opisan u onom opsegu od riječi do riječi kako je u podulošku da bi bio provediv u glavnoj knjizi, tako bi trebalo biti po Zakonu a kako se radi od zemljišnika do zemljišnika te kolika su odstupanja to ne znam, jer Zakon ujedno kaže da se kumulativno može uknjižiti manje a ne više,preporučam aneks i prijedlog koji će isto tako navesti cijeli opisni dio poduloška jer se postupa po prijedlogu, obvezno navesti kč.,zk.ul.,k.o.predlagatelja,(ime prezime, adresu) predloženike,opisni dio idealnog dijela, broj poduloška, datum, potpis, knjižno pravo koje se zahtjeva i u kojem opsegu, te naglasak da se radi o zemljišnoknjižnoj stvari u desnom gornjem kantunu prijedloga, i mislim da je to to

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija