Jump to content

produženje otkaznog roka zbog inventure i ucjene


osica

Preporučene objave

 

Radim u firmi 5 godina, jedini sam zaposlenik (osim gazde i njegove žene) i prošli mjesec sam dao usmeno otkaz ( gazda je rekao da ne treba pismeno "ljudi smo dogovorit ćemo se" )

Prema ugovoru otkazni rok je mjesec dana i na to sam računao.

No nakon desetak dana kad sam se htio dogovoriti oko inventure (da ostavim čisto stanje skladišta) rekao je da će inventura biti tek krajem 7 mjeseca jer njemu tako odgovara - što produžuje moj otkazni rok za 15-tak dana

To mi naravno ne odgovara zbog novog poslodavca koji me čeka mjesec dana s poslom i s kojim imam također usmeni dogovor.

U tom trenutku mi nije htio ni potpisati pismeni otkaz pa sam mu ga poslao poštom s povratnicom datiran na datum kad sam mu usmeno saopćio da dajem otkaz.

Sada, vjerojatno povrijeđen mojim postupkom, kaže da će mi radnu knjižicu dati kad on bude htio i da će u njoj pisati što on bude htio

 

Postoji li njegovo pravo da zahtijeva da inventuru radimo baš tada, jer se mogla napraviti bilo kada u toku mog otkaznog roka

 

Da li može u radnu knjižicu upisati iakakvu negativnu opasku budući da nisam dobio izvanredni otkaz već sam sam dao redovni otkaz i poštujem ugovorne obaveze.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zna se što se upisuje u radnu knjižicu, radni staž i ništa više, nikakve opaske, tako da se toga ne trebate bojati, također vraćenje dokumnata je zakonska obveza vašeg poslodavca, a ne njegova slobodna volja.

Šteta što se vjerovali usmenom dogovoru, jer iako ste vaš pisani otkaz datirali s prijašnjim datum na povratnici će pisati stvarni datum, pa otkazni rok teče od dana primitka otkaza. Što se inventure tiče stvar je njegove organizacije poslovanja kada će ona biti, otkazni rok se ne može produžavati zbog obima poslo pa tako ni zbog inventure.

Ukoliko vam u roku od osam dana od dana prestanka radnog odnosa ne vrati svu vašu dokumentaciju prvi korak je inspekcija rada, a drugi sud. To slobodno i recite vašem psolodavcu jer ovak način postupanja prema vama jest obično zastrašivanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 15 godina kasnije...

Poštovani, radila sam manje od dva mjeseca kod poslodavca, zbog seljenja u njemacku, prije skoro mjesec dana sam usmeno dala otkaz i dogovorili se da radim do odredjenog datuma zbog povecanog posla. Medjutim buduci poslodavac zahtjeva da dodjem ranije gore. Sadasnji poslodavac postavlja uvjete, ili cu ostati do kraja, ili cu naci zamjenu ili mi nece dati papire do tog dogovorenog datuma. Nasla sam zamjenu no on inzistira da ja nastavim raditi do dana kad budem morala krenuti. Ima li on prava na takve ucjene i mogu li ja imati kakve posljedice zbog istog. Da napomenem, 15.8 sam dala otkaz, a oko 8.9 sam javila da ipak ne mogu ostati koliko je ocekivano. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , Ivanab99 je napisao:

prije skoro mjesec dana sam usmeno dala otkaz

Otkaz se ne daje usmeno. Ovakvo postupanje nema pravni učinak, a što bi značilo da otkaz kao da i niste dali.

prije 2 sati , Ivanab99 je napisao:

dogovorili se da radim do odredjenog datuma zbog povecanog posla.

Opet samo usmeno ili postoji pisana odluka poslodavca?

prije 2 sati , Ivanab99 je napisao:

Ima li on prava na takve ucjene i mogu li ja imati kakve posljedice zbog istog.

Nema, nitko Vas ne može prisiliti na rad. 

prije 2 sati , Ivanab99 je napisao:

on inzistira da ja nastavim raditi do dana kad budem morala krenuti

Kada putujete?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija