Jump to content

Kako dokazati izvanbračnu zajednicu?


ante3

Preporučene objave

Djelatnik sam MORH-a, dobio sam premještaj preko 100 km od mjesta stanovanja i živim u izvanbračnoj zajednici godinu dana! Zanima me dali ostvarujem pravo na naknadu za odvojeni zivot od obitelji s obzrom da obiteljski zakon izjednačava izvanbračnu zajednicu sa bračnom ako traje tri godine! Ako imam pravo kako dokazat da živim u izvanbračnoj zajednici!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

točno ste ustvrdili da je izvanbračna zajednica izjednačena s bračnom, a izvanbračnom zajednicom se smatra ona koje je trajala najmanje tri godine ili ako je u istoj rođeno dijete...kako mi se čini da ste rekli da te u zajednici samo godinu dana,a niste spomenuli dijete, čini se da Vaša zajednica nema kvalitete izvanbračne ( makar ne po kriterijima propisanim Obiteljskim zakonom ) pa onda ti i ne možete dokazat...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle obiteljski zakon kaže da za ostvarenje prava iz obiteljkog zakona izvanbračna zajednica mora biti najmanje 3 god. da bi se izjednačila sa bračnom. Dakle ostvarenje prava iz obiteljskog zakona, a ja ostvarujem pravo na odvojeni život po zakonu o opčem upravnom postupku, drugom zakonu koji ne navodi uvjet 3 god. zajedničkog života za osvarenje prava iz ZUP-a,odnosno ostvarenje prava na naknadu za odvojeni život! jesam li u pravu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija