Jump to content

tužiti mega poslodavca i možda ne? hitno!!!


greshtro

Preporučene objave

Radim posao koji nije naveden u mom ugovoru o radu, potpisujem sve ulazne i izlazne dokumente, koje ne bih smjela s obzirom na moj trenutni ugovor koji me ograničava samo na punjenje polica, imam ugovor na neodređeno, kao punjač polica, trenutno radim na zamjeni(bez novog ili aneksa ugovora, već godinu dana, moj potpis je na svim primkama i otpremnicama, itd.), tj. trenutno radim posao koji je ujedno i moja struka, ne želim da me više ovako iskorištavaju, strah me otkaza, strah me tražiti novi ugovor, da li bi možda tužba riješila moj problem?, Želim reći da mi se ovaj posao jako sviđa, ali moji suradnici imaju veća primanja za isto radno mjesto, pa sam nesretna i neznam šta da radim, PLZ HELP!!!! :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Potpisivanjem ulaznih i izlaznih dokumenata preuzimate odgovornost za ono što piše na dokumentima.

 

Ako dođe do kakvih problema, teoretski, imat ćete muke sa dokazivanjem da za nešto niste krivi, a potpisali ste.

 

Tri rješenja : prvo, da popričate s poslodavcem o tom potpisivanju koje uvećava Vašu odgovornost te u tom smislu razgovarati o povišici koja prati tu odgovornost.

 

Drugo, da odbijete izvršavati poslove koji Vam ne stoje u ugovoru, ali tada riskirate otkaz. Nakon otkaza, teško će Vam i inspekcije rada pomoći, jer svi znamo što znači "megaposlodavac". Ima varijanta ovog rješenje po kojoj se možete otići malo posavjetovati na inspekciju rada te prijaviti cijelu slučaj, ali kako ste rekli sami, volite ovaj posao pa je pitanje što bi se moglo iz toga izroditi.

 

Treće, ostati na tom poslu i trpjeti ili dati otkaz.

 

Moje mišljenje je da morate popričati s poslodavcem u smislu Vaše odgovornosti zbog preuzimanja i izdavanja robe (ili čega već) te u tom smislu tražiti povišicu, ili da Vas oslobode odgovornosti (makar i usmeno uz svjedoke), pa ćete i dalje potpisivati dokumente, ali bez odgovornosti, za istu plaću.

 

Vi najbolje sami znate kakva Vam je situacija i zato dobro razmislite, jer, naveli ste da Vam se posao sviđa...

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdravljam,

 

Potpisujete dokumente? Da,

Da li ste odgovorni za to? da,

ali da li vi te dokumente ujedno i pregledate? da-onda nema straha za postojanjem nekakve krivnje, odnosno odgovornost za štetu- jer štete nema.

 

Formalno pravno radnik obavlja posao za koji je sklopio Ugovor.....ali....

 

Iskreno, mislim da je vaš problem dobar problem, jer po meni poslodavac je u vama prepoznao radnika, za više nego što ste vi tražili ili mislili...jer da nije tako ne bi vam dao bolji posao od onog kojeg ste s njim ugovorili, a ujedno vi volite to što radite,mali paradoks zar ne?

 

Što bi bilo da radite posao koji ne volite, odnosno da ste ugovorili bolji posao a dobili da radite lošiji???

 

Po meni, trebate se malo strpiti i dokazati da usitinu zaslužujte taj bolji posao od ugvoorenog, a koji stvarno obavljate, i plaća i novi ugovor će sigurno doći za tim....

 

Strpljen spašen....

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

slažem se s Vama, gotovo u cijelosti.

 

Samo, potpisivanjem papira, ulazne i izlazne dokumentacije, odgovara ne samo za pregledano i potpisano, nego i za onog što se tim papirima prati - novac, roba...

 

Što kada dođe do manjkova Tko odgovara za njih ?

 

Prvi je onaj tko je potpisao papir.

 

Pogledajte samo koliko postova ima na tu temu... manjkovi koje djelatnici moraju nadoknaditi ...

 

O tome sam govorio.

 

Zato sam i napisao taj djelić o odgovornosti i potencijalnim problemima. A to ne stoji u ugovoru o radu. Ne onom koji je postavljaoc pitanja spomenuo.

 

Djelatnik nije ničim zaštićen u ovakvim slučajevima, pa kad dođe do problema, jako se teško iz njih izvući. I još dobiva manju plaću. A voli taj posao.

 

Tužbom rješavati stvari ? Nikako ako voli taj posao jer će nakon tužbe kod tog poslodavca sigurno dobiti otkaz. Ako bude i vraćena na posao ta osoba će uvijek imati više-manje nekih problema.

 

Sviđa mi se ovo strpljen-spašen. Ali mislim, da osoba koja je postavila pitanje, lagano gubi onaj prvi dio te složenice.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, slažem se s Vama da je radnik nezaštićen glede nastanka manjkova, odnosno oslobađanja odgovornosti. Ali da osoba koje je postavila ovaj upit i ima ugovor koji želi, na isto joj je u odnosu na odgovornost. Ovako bi čak, kad nema ugovora o radu za taj konkretan posao i mogla biti oslobođena osgovornosti, a kad bude imala ugovor nema se šanse osloboditi odgovornosti, jer ovako je poslodvac sam

sebi stavio rizik.

 

Stekla sam dojam da nije problem ni u poslu ni u odgovornosti već samo u tome što osoba nije adekvatno plaćena. A taj problem će se riješiti. Mislim svakako da je osoba u pohvalnom statusu.....a strpljen moraš biti svakako danas, jer ako nešto i dođe preko noći tako će i otići.....

 

pozdravljam

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija