Jump to content

Jesam li uopće prekršio zakone?


Tweens

Preporučene objave

Zašto vam je on "dio vratio u kešu?? Ako Vam je plaćen cijeli iznos preko računa a došlo je do pretplate on vam to mora i vratiti preko računa, a ako ste mu platili preko računa, a on vam dio vratio u kešu, onda je to već prekršaj....

Ako pojasnite situaciju onda bi vam mogli bolje i pomoći, ovo je sve dano na temlju indicija

 

Pozdravljam

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa, dogovorili smo jednu cijenu koja je, naravno, bila prenapuhana. Razliku izmešu realne i dogovorene cijene podijelili smo na pet dijelova, a meni je on isplatio u gotovom tri dijela...

Kao što vidite, slučaj je to iz stvarnog života i primjer pranja novca, točnije izvlaćenja novca iz poduzeća u vlasništvu. Kako nisam pravnik, interesira me gdje je sve prekršen zakon. Mislim da je prvo kršenje fiktivno iznajmljivanje vlastitog stana vlastitoj tvrtci kao uredskog prostora čime se iz dobiti poduzeća izvlači iznos fiktivne najamnine koji je defacto dodatni dohodak vlasnika koji bi na istog trebao platiti porez na dohodak, odnosno da je ostao u tvrtci - porez na dobit. Sve režije plaćaju se za tzv. uredski prostor iako je u naravi riječ o stanu, što je dakle novi prihod vlasnika na koji je trebaloplatiti porez na dohodak. Kupovina namještaja i adaptacija stana također su prekršaji u tom smislu... KOji su točno zakoni prekršeni i kakve sankcije su moguće u ovakvom slučaju?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kamo li sreće da se kontrolira što pišemo ovdje i da netko nešto poduzme. No, nije tako. U ovom konkretnom slučaju (nisam ja taj koji je to učinio, ali znam tko jeste i znam da ga je žena prijavila (jer ju je tukao), no ništa se nije dogodilo ni njemu ni stotinama drugih koji se voze na račun privatnih firmi i muljaju s porezima. Naravno da ih to dodatno košta jer i poreznici su krvavi ispod kože... Dakle, ako već ovo netko od nadležnih čita, znači i da poznaje propise, pa neka mi odgovori što je sve sjahano i koji su paragrafi prekršeni. Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

stvarno je suludo komentirati išta ovdje navedeno. Nije uopće važno jeste li to vi ili neko drugi, mislim da je biti obog foruma da se pomogne s pravne strane koliko se može na temelju nekakvih natuknica.

 

S obzirom da je tema očito vama zanimljiva jer ste možda na nekog ljuti, predlažem da si porazgovarate s odvjetnikom, u 4 oka, pa rješite vaše dileme.

 

lijep pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija