Jump to content

Pad sa skutera


podlie

Preporučene objave

Vozio sam skuter bez položene odgovarajuće kategorije. Na ravnom dijelu ceste /ograničenje 60km/h/ sa uključenim svjetlima i pri brzini od cca 45 km/h odjednom je ispred mene iskočio prometni policajac dajući mi znak da skrenem na obližnje ugibalište. Usporio sam, dao žmigavac i počeo skretati kada odjednom TRAS! - na mjestu na koje me je policajac uputio bio je pijesak /šljaka/ - skuter je proklizao i ja sam pao. Policajci su me pitali treba li zvati hitnu, a ja sam rekao da ne treba. Nakon što su pregledali dokumente ustanovili su da je skuter registriran na firmu i da nemam položenu odgovarajuću kategoriju i napisali mi rješenje o prekršaju. Isto sam odbio potpisati dok ne dođe ekipa za očevid. Napominjem da je policajac koji me zaustavio nakon samo par minuta napustio mjesto nezgode / kao da nisu njegova posla/, a daljnji postupak je vodio njegov kolega.Taj kolega me počeo odvraćati od očevida jer da "mogu samo dodatno naštetiti firmi i gazdi". Ja sam inzistirao i on je pozvao patrolu i krenuo svojim putem. Zamolio sam ga da ostane kao svjedok no on je to odbio i otišao..

"Ekipa" za očevid - to je pak posebna priča - napisao bih za sada samo to da su me odmah počeli ubjeđivati da je bolje i za mene i za tvrtku da sve zaboravim. Zamalo sam i odustao od svega, ali rekli su mi da ne smijem u bolnicu...Na to nisam pristao i onda su konačno napravili očevid. Jedino što su mi dali na uvid i potpis bio je alko-test (0,00). -Kada sam došao kući počela me je boljeti ruka te sam otišao na hitnu gdje mi je dijagnosticiran prijelom lakta desne ruke. Što mi je činiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

rubens je napisao:

1) pričekati rješenje o prekršaju

 

uručeno mi je iako ga nisam potpisao - na sitnu prevaru - ubačeno u moje dokumente

 

2) platiti kaznu

 

ići ću u zatvor ili na društveno koristan rad

 

 

3) poštivati izrečenu sigurnosnu mjeru

 

moram - zbog ruke u gipsu ionako ne mogu voziiti ;-)

 

Suština probleme ovdje je: ja bih tu pao/ ili bilo tko drugi/ i da sam imao a kategoriju

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U svakom slucaju odgovoran si jer si upravljao vozilom prije stjecanja prava,,,ali odgovornost za nezgodu zasigurno lezi i na policajcima jer su te zaustavili na neprikladnom mjestu, a bili su duzni predvidjeti da se moze dogoditi nezgoda.

Moj savjet ti je da uzmes dobrog advokata i sakupljaj svu medicinsku dokumentaciju. Imas pravo na odstetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Eto još jednog šaljivđije na Legalisu, sa vrlim savjetima tipa "imaš pravo na odštetu", i to nakon primarno utvrđenog činjeničnog stanja (nema dozvolu za upravljanjem), policija obavila očevid i tako to.

 

Bravo drgoor, nek te sluša i nek si nabije jedno desetak tisuća kunića za troškove koji slijede tvoj vrli savjet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

složio bi se i ja sam vazda za tužbu ali ne valja preterivati...neko bez voazčke upravlja skuterom, dakle nije obučen za upravljanje vozliom, pa dođe na sud i kaže da je pao zbog nekog tamo pjeska na kojega ga je usmjerila policija, pa se onda sudac malo u sebi smije, pa onda dođu četiri policajcai malo se i oni smiju, pa kažu da tamo nije bilo nikakvog šljunka i da ni nije čudno da neko padne sa skutera kada nije ni polagao - vjerojatno ni ne zna voziti, pa sud onda odbije prijedlog za određivanje prometnog vještačenje kao nepotrebno...

 

pa si ti misli...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija