Jump to content

obiteljsko nasilje


mm82

Preporučene objave

Rastala sam se prije par mjeseci.Kad sam zatražila rastavu počeli su problemi s mojim roditeljima,psihički me maltretiraju,zovu prate ...

Nedavno sam započela vezu sa starijim čovjekom kojeg oni nažalost poznaju.Uskoro su ga optužili za pedofiliju,prijetili mu smrću,te je došlo do fizičkog napada mog oca na njega.Molim vas kako da dobijem zabranu prilaska meni i mom djetetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa toliko se piše o obiteljskom nasilju. Međutim, neke stvari su isključivo Vaš problem.

Na koncu konca, Vi imate pravo na vaš život, i tu Vas nitko ne smije ometati niti praviti probleme. Ukoliko situacija bude nepodnošljiva sve to skupa možete prijaviti policiji (naravno, to morate kvalitetno argumentirati).

Sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Točno. policija je prva stepenica. Ukoliko ih pozovete, oni će doći i obaviti obavijesni razgovor sa njima, ali i sa vama. Nakon toga, ukoliko nađu elemente kaznenog djela, podnijet će kaznenu prijavu protiv njih državnom odvjetništvu. Ovi zadnji mogu puno toga. Podijeti zahtjev za provođenje istrage, optužni prijedlog, optužnicu, odbaciti kaznenu prijavu... U svakom slučaju ući ćete u kazneni postupak. Eventualno može reagirati sudac za prekršaje.

Ma ne znam, po meni, bolje se ne upetljavati u sve to skupa. Puno je tu gnjavaže, a možda i novca. Udaljite se od njih.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nakon što prijavite policiji, policija će obaviti razgovore sa svima i vjerojatno podnijeti prekršajnu i eventualno (a zapravo vjerojatno) i kaznenu prijavu zbog nasilničkog ponašanja u obitelji.

U našem pravosudnom sistemu se nasilje u obitelji tretira kao ozbiljna stvar i tu se često određuje zadržavanje ili pritvor.

Kako niste odmah zvali policiju vjerojatno od pritvora ništa, ali svakako treba povesti računa o tome da se nasilnici kazne

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Postoji udruga samohranih roditelja, oni imaju besplatne pravne savjete, druže se, razmjenjuju iskustva...pregledajte internet...

Ukoliko se nasilje dešava a i dijete je u pitanju, to se rješava preko centra za socijalnu skrb..prvo zaštite dijete od takvih situacija, pa makar i selidbom u drugo dvorište

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kako to da ste samo par mjeseci od razvoda počeli vezu sa obiteljskim poznanikom? zašto optužbe za pedofiliju? zašto je vaš otac napao to čovjeka i zašto toliko neodobravanje obitelji, iako nije njihov problem s kim se vi viđate? a da se možda upitate što oni znaju, a vi ne? ono, objektivno gledano?

što se zaštite tiče, pa prvi korak je policija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moji roditelji znaju daleko manje od mene.tog čovjeka znam cijeli svoj život.ova optužba je bila samo rezultat ostvarenih prijetnji.Rekli su da ako ne završim tu vezu da ćemo se vidjet na sudu. i eto mene na sudu. nikog ne zanima što je s djetetom ili sa mnom.njih samo zanima što drugi kažu.

Gubitak kontrole nad djecom njima je najgor što om se može dogoditi.

Htjela bih im zabraniti prilazak ali kako.ne znam nikakvog dobrog odvjetnika za obiteljsko pravo da me savjetuje.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija