Jump to content

Što s mirovinom zbog pogoršanja zdravlja


klukas

Preporučene objave

Što učiniti? Molim Vas pravni savjet za slijedeću situaciju. Dragovoljac DR, HRVI 30% (dva ranjavanja),pripadnik gardijske brigade od 1991. do 2003. god. Umiovljen 2003. god po čl. 6a. 2005. god. preveden nakon podnijetog zahtjeva u mirovinu po čl. 15. Zakona o braniteljima (još 1998. godine imao je trajnu nesposobnost za rad, no pogrješkom administracije čovjek je radio do 2003. god.- duga priča a mislim da nije bitna za trenutačnu situaciju). 2005. godine dobiva ponovno opću nesposobnost koja je 30% posljedica DR a 70% izvan toga. Obzirom da je došlo do pogoršanja zdravstvenog stanja isključivo zbog rana i ozljeda koje su posljedice ranjavanja, postoji li mogućnost da se na mirovinskom poveća postotak nesposobnosti u korist DR? Ako da, na koji način? Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

svaka promjena kod osiguranika bilo u zdravstvenom stanju ili druge promjene a koje utjeću na mirovinski status moraju se prijaviti u područni ured mirovinskog bez obzira da li je to za osiguranika povoljnije ili nije.

u vašem slučaju imate pravo na obnovu zahtjeva u mirovinskom zbog pogoršanja bolesti koja se razmatrala prilikom utvrđivanja invalidske mirovine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako imaš najnoviju medicinsku dokumentaciju možeš je predati istog trena.Preko svog liječnika opće prakse koji ti piše prijedlog za ponovni izlazak na ocjenu radne sposobnosti.Ostalo je na mišljenju PLP i DLP-a.Ima slučajeva gdje su vještaci podigli omjer na osnovu pogoršanja bolesti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

klukas je napisao:

Da li bi bilo prihvatljivije da se prvotno podnese zahtjev za ponovno utvrđivanje tjelesnog oštećenja HRVI, a nakon toga da se obnovi postupak na mirovinskom? Ili jednostavno da se ne dira u HRVI (zbog dugog čekanja na komisije i dobivanja rješenja)? Hvala.

Najjednostavnije i po meni najučinkovitije je paralelno odnosno pokrenuti i HRVI i u mirovinskom. Ovima u mirovinskom navesti da je postupak za promjenu HRVI u toku i da čeka rješenje ( ne treba ništa konkretno već samo napomena)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija