Jump to content

pijani suvozac??


hajvana

Preporučene objave

pozdrav ekipa..

jedno pitanjce za one koji se relativno kuze u ZOSPNC..naime čl.163.st.2. kaze da Vozač osobnog automobila ne smije na prednjem sjedalu prevoziti osobu koja je pod utjecajem alkohola ili droga dok u st.3. kaze da ce se novčanom kaznom od 500,00 kuna kaznit za prekršaj vozač i druga osoba koja postupi suprotno odredbama cl.163 ...

kaj to sad znaci??? da odgovara samo vozac ili vozac i suvozac...mislim logicno gledano zast bi vozac morao znati da je njegov suvozac cugnuo 2-3kratke..po meni je to cista odgovornost suvozaca, ne???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije to baš tako. U Zakonu ne piše koliko promila smije imati suvozač. Prema tome ako je vidno "namazan kao vepar" onda je vozač valjda toliko odgovoran da mu ne dopusti radi njegove, a i svoje sigurnosti da sjedi na prednjem sjedalu. To ne znači da suvozač ne smije da popije 2-3 piva i pri tome se ponaša normalno i sjedi naprijed. Policija zbog toga ne kažnjava, osim ako je suvozač bezobrazan, agresivan itd. te ometa vozača i policiju.

 

Na vozaču je da razmisli i bude odgovoran koga će pustiti da sjedi na prednjem sjedalu ili dali će pijanca (koji u trenutku alkoholiziranosti nije svjestan svoje odgovornosti) i ponaša se istovremeno kao kreten uopće pustiti u vozilo.

 

Kako izgleda osoba pod utjecajem alkohola možete vidjeti ovdje.

 

Ne mora biti da je osoba pod utjecajem alkohola ako je popila 2-3 ljute ili sl.

 

cheersrr4.gif

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija