Jump to content

direktor


patnica

Preporučene objave

Molim Vas za pomoć.

Naime prije par dana dobili smo prekršajni nalog za neplaćanje poreza na dobit koje se trebalo platiti do 02.05.2005.Nalog je naslovljen i na dir.uprave međutim on ne radi u firmi od 2001. godine a osnivač društva ga nije izbrisao iz registra.

Mene zanima kad je zastara i da li možemo poslati očitovanje sa preslikom radne knjižice i ugovorom od nove firme gdje se vidi da radi godinama u drugoj firmi ili je neispisani direktor ipak odgovoran jer nije brisan sa registra?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da pojednostavim pitanje-budući da je samo jedan direktor uprave u društvu, da li je njegova dužnost bila da se sam zbriše iz sudskog registra ili je to trebao osnivač? Nemamo izjavu o osnivanju a do vlasnika za sad ne možemo doći. Molim Vas za savjet, rok za prigovor istječe...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za Boga miloga, pa kakvo je to društvo, nema direktora, do vlasnika se ne može???

 

Pitanje - tko potpisuje virmane, tko zastupa sada društvo, s kim si sklopila ugovor o radu, netko ti uplačuje plaću, netko stvara nekakve poslovne događaje, netko to sve ipak treba potpisati i netko ipak zastupa društvo. Tko to radi, sve lijepo proslijedi na njega.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na ovom seitu sam vec imao polemiku na ovu temu. Moja teza je da zbog principa povjerenja u sudski registar kao javnu ispravu, direktor iako nije u stvarnoj funkciji ,odgovara za sve radnje u društvu, dok nije on sam sud izvijestio da ne vrši tu funkciju, bez obzira sto osnivač-vlasnik je poduzeo ili nepoduzeo po tom pitanju !! :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija