Jump to content

Zakon o zadrugama


stjeandelosne

Preporučene objave

Molim da mi netko odgovori koja su moja prava kao osnivača (suosnivača zadruge).Ja sam predsjednik skupštine zadruge koja se sastoji od troje suosnivača a zadruga želi podiči kredit za kupnju nekretnina,razumijem da se u zakonu o zadrugama kod kreditnog zaduživanja donosi odluka skupštine ali me zanima da li svi zadrugari imaju ista prava i obaveze ako je odluka donesena na skupštini pošto upravitelj zadruge obavlja poslove pojedinačno i samostalno a kredit podiže zadruga koju zastupa upravitelj (pojedinačno i samostalno) bez ograničenja.Što bi točno trebalo pisati u odluci sa skupštine zadruge tako da svi imamo jednaka prava na nekretnine koje kupuje zadruga?Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Skupština zadruge bira i razrješava upravitelja zadruge.Upravitelj zastupa i predstavlja zadrugu, te obavlja druge poslove utvrđene ugovorom o osnivanju, pravilima zadruge i zakonom.Zadrugar ne može bez suglasnosti ostalih zadrugara raspolagati svojim udjelom u zadruzi ni pojedinim stvarima i pravima, a niti može zahtjevati diobu imovine u zajedničkom vlasništvu.

Zadruga posluje u svoje ime i za svoj račun; u ime i za račun zadrugara; a može poslovati u svoje ime i za račun zadrugara, u skladu sa ugovorom o osnivanju i pravilima zadruge.

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija