Jump to content

ugovor o dozivotnom uzdrzavanju


ivanko

Preporučene objave

Ugovorom o dozivotnom uzdrzavanju dobio sam prvi kat kuce od oca.Ja sam sada digao jos jedan kat i sredio gradjevinsku dozvolu za nadogradnju.Dali mogu sada da se upisem kao vlasnik ovog drugog kata zbog dobijanja kredita u banci i dali banka daje uopste kredit za tako nesto.

Hvala na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 godina kasnije...

Molim nakog odvjetnika da mi pojasni nešto u vezi pisanja ugovora o doživotnom uzdržavanju. Ako u ugovoru piše da primatelj uzdržavanja za uzvrat ostavlja u nasljeđe davatelju uzdržavanja svoj suvlasnički dio nekretnine i to 1/2 na kat.čest.3642/2 u naravi oranica.Podrazumjeva li se sve što je natoj čestici ili je trebalo pisati i kuća koja je na toj čestici?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

kada sastavljate ugovor o doživotnom uzdržavanju obavezno moraju biti upisani točni podaci svih nekretnina i pokretnina,znači ako vam primatelj uzdržavanja ostavlja svoj suvlasnički dio u 1/2 kat.čest 3642/2 onda vam ostavlja samo svoj suvlasnički dio a ako upiše SVOJ SUVLASNIČKI DIO U 1/2 KAT.ČEST 3642/2 U NARAVI ORANICA POVRŠINE ???M2, TE Č.K.BR. ??? KUĆA PREBIVANJA OD ???M2 ,u tom slučaju Vama ostaje suvlasnički dio i kuća. :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U pravilu se traži da u ugovoru nekretnina bude određena kako stoji u zk. Kod oporuke je dovoljno da je predmet iz ostavine dovoljno određen da se može identificirati.

Budući da kuća nije ni upisana na ovoj čestici ( nekretnini )u zk, to ćete morati sami izvršiti promjene odnosno upisati izgrađenost čestice tj njenu prenamjenu.

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija