Jump to content

Denacionalizacija-ima li šta od toga?


astro-riba

Preporučene objave

--------------------------------------------------------------

 

Moj pradjed je radeći u Boliviji zaradio i kupio dvije zgrade u Splitu. Poslije rata smilovali su mu se i ostavili 2-3 stana. Djeca su mu umrla osim sina,unuci su se odrekli tog nasljedstva ako i bude nešto od toga. Tu smo sad mi praunuci. Kolika mi je mogućnost da se to ostvari i da dobijem stan u Splitu bez obzira što jedina od praunuka ne živim tamo?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pa mi smo još 1997.morali podnijeti zahtjev za povrat imovine oduzete za vrijeme komunističke vladavine - tako se zvao ;-)

U roku 5 godina trčanja po sudovima, katastru, uredu za povrat oduzete imovine, uspjeli smo vratiti nekretninu (kuću) ali za zemljište smo čekali da se donese odluka, te se sada kroz 20 god isplaćuje iznos koji su oni po odluci izračunali

 

Nisam više u tom điru, ali zar vama nije protekao rok za podnošenje zahtjeva???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovdje se očito radi o stanovima izuzetima iz nacionalizacije. Ako nije podnijet zahtjev za povrat nacionalizirane imovine, od zgrada ništa, ali ako su ta "2-3 stana" bili izuzeti iz nacionalizacije, oni su OSTALI I CIJELO VRIJEME BILI U VLASNIŠTVU VAŠEG PRADJEDA. Trebali biste se informirati u splitskom Općinskom sudu - Zemljišnoknjižnom odjelu o tome tko je upisan kao vlasnik tih stanova. Ako je još uvijek kao vlasnik upisan vaš pradjed, ili pak netko od njegovih nasljednika koji nisu više živi, pokrenite ostavinski postupak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija