Jump to content

zaklada


renie

Preporučene objave

Tip je hrvi,mirovina 1800 kn,supruga ne radi,dvoje djece,podstanari,bolest????znam da mu hvidra pomaže-ne i na koji način ....ovo je ono što znam...znam i da prima županijsku pomoć jednom godišnje od 5000kn.a na tu pomoć imaju pravo svi kojima primanja ne prelaze prosjek,samo ne dobiju svi 5000kn

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala renie i svima drugima.Što se tiće primanja imam 100% bolovanje 3800 kuna,supruga nezaposlena dvoje djece i pošto smo u zajedničkom kučanstvu sa supruginim roditeljima naknadno su me tražili i njihova primanja punica nema primanja,a tast ima 1600 kuna i još sam im morao dostaviti riješenje od dječijeg doplatka koji iznosi za dvoje djece 498 kuna.Još nešto pošto sam se u više navrata dopisivao sa referenticom zaklade putem maila naknadno mi je napisala da krediti neigraju nikakovu ulogu jer da smo u povoljnijem položaju od onih koji nemaju kredite jer smo ih konzumirali.Ja imam dva kredita jedan je 1400 kuna i drugi je 663 kune obadva nenamjenska i digao sam ih dok sam radio u jakoj firmi i tad sam bio u mogučnosti za razliku od sadašnje firme u kojoj sam zaposlen od 2005.Bivša firma je bila Bechtel,a sadašnja je privatna.Eto da se malo možete uskladit vi koji ste podnijeli zahtjev ili to planirate učinit.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imaš pravo na županijsku pomoć,u županiju na protokol predaš-zamolba-članovi obitelji-primanja-bolest-teška situacija tj. sve što napišeš u zamolbi moraš dokazati dokumentacijom(kopijama),ako si bio u ratu i to(ratni put ili potvrda o ranjavanju).Lova je zagarantirana a koliko ovisi o situaciji i o tome gdje živiš i koliko je zamolbi predano.(čekaš red).Zamolbu nasloviš na župana a kad je predaš telefon u ruke i zovi tako ubrzaš proces-upornost i strpljenje-a vjeruj da spasi kad kapne pa koliko je da je!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Masya na savjetu vjeruj nikada ništa nisam dobio ovo je prvi puta bio sam i u težoj situaciji taman se malo izvučeš iz neke krize nastupi druga.Dragovoljac sam imam 49 mjeseci sudjelovanja u D.R. nedavno sam podnio zahtjev za priznavanje rvi nakon dvije godine od kako su mi dali manje od 20% tad se nisam žalio pa sam čekao dvije godine i nastavio sa liječenjem.Kao što rekoh dvije godine primam 100% bolovanje da bi se sada pojavio veliki problem jer su mi izgubili sve dokumente koje sam im predao kada su mi priznali 100% bolovanje u županijskom hzzo-u i sada je upitno uopče primanje bolovanja zbog njihovog nemara naravno oni krive mene da im nisam predao ratni put i liječničku dokumentaciju što je apsurd jer imam njihovo odobrenje kad su mi na lječničkom povjerenstvu priznali 100% i kao i do sada svaki mjesec idem na povjerenstvo i uredno im podnosim nove nalaze svaki mjesec.Eto sutra me čeka ponovno letnjava kopiranje sve medicinske dokumentacije traženje ratnog puta i podnošenje ponovno zahtjeva za priznavanje 100% bolovanja,a do tada nema nikakvih primanja.Kao što rekoh od zaklade dobih pomoć,a od hzzo-a nož u leđa i sada nek čovjek bude pametan. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vjerujem u boga i obitelj to mi je zvijezda vodilja nekako uvjek kad pomislim da je kraj i da nema izlaza nekako se izvučem iz krize pa se nadam da ču i sada.Teško je sve to podnositi ali se trudim.Do kada?Samo bog zna!Hvala još jednom i javim kako sam prošao.Nadam se što prije!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

paket je napisao:

Oko 6.500,00 kn danas mi je stiglo na račun , zaista ih nemogu povezati sa bilo kakvim drugom izvorom osim sa

Zakladom HB.

Inače zahtjev sam predao početkom 5. mj. ove godine, a nikakvo objašnjenje ili rješenje nisam još dobio!

ovakvu sam sličnu informaciju našao na forumu uhbl-ptsp a i jedan mi je prijatelj rekao da je također dobio novce od zaklade.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zar nije pomalo čudan taj redoslijed obrade predmeta jer ako ste primjetili Klek je pridao zahtjev 21. svibnja i dobio pomoć početkom rujna, a Paket pridao početkom svibnja a dobio tek sada tj. mjesec dana iza Kleka. Ili njihov zahtjev nije po istom osnovu ili zaklada ne obrađuje po redoslijedu slanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

klek se našao u bezizlaznoj materijalnoj situaciji pa je kontaktirao sa zakladom i podnosio dodatne zamolbe da mu se što hitnije pomogne.

 

malo su čudni kriteriji i način isplate iz zaklade. naime oni koji su dobili isplate nisu dobili nikakvu popratnu dokumentaciju. na samom početku je i čudan cenzus od 1900 knšto je po meni preveliki cenzus da bi se netko smatrao materijalno ugroženim. i na kraju ja sam također podnio zahtjev zakladi jer sam bio u financijskoj krizi zbog bolovanja i male plaće. sada sam riješio mirovinu koja mi je 6000 kn a postoji velika vjerovatnost da dobijem pomoć od zaklade dok netko sa prihodima od 2000 kn neće dobiti samo zato jer je predao poslije mene. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija