Jump to content

Sprečavanje susreta sa dijetetom???


Zip

Preporučene objave

Problem je slijedeći:

 

Otac je na temelju pravomoćne sudske presude do sada imao pravo na viđanje svog dijeteta, uredno mu je sa plaće skidana alimentacija, također na temelju pravomoćne sudske presude!!

Međutim u posljednjih par dana ocu je jednostavno onemogućeno viđanje dijeteta, otvorenim prijetnjama, tjeranjem ispred kuće(javna površina) od suprotne strane, opstruiranjem i raznim smicalicama!!

 

Imate li savjete, iskustva, bilo što??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

VarA.

Pokušaj rješavanja direktno razgovorom s majkom djeteta, dakle, pokušaj izbjegavanja varB i C. Eventualno pismeno upozorenje preko odvjetnika koje malo tko prakticira.

VarB.

czss, pismenim putem, pa će je vjerojatno pozvati na razgovor i upozoriti

VarC.

i ta stavka je ovršna, no nije jako lijep prizor za dijete, ljepše bi bilo da majka shvati kako postoji i ta mogućnost, nego da se i provede

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znači kad muškarac napravi show nema puno varijanti, specijalci dolaze, prijava se napiše, razne udruge B.A.B.A, Kontri, svi se izredaju medijski u obrani ženskih prava, međutim kada ženska "kučka" napravi scenu onda muškarci moraju po varijantama!!

O hebem te demokracijo!!! :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ima i muškarac varijanti za napraviti show, no nisam shvatila to kao cilj.

Nekako mi se učinilo da je efikasnije pokušati riješiti problem, nego dizati halabuku koja malo što rješava.

Bez obzira, radilo se o muškarcu ili ženi.

Stoga ako predviđene pravne varijante ispadaju krivo procjenjen cilj u odnosu na postavljeno pitanje, moje isprike.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisi bespomočan, pogotovo kada imaš pravomoćno rješenje! Užasan je veliki strah majke (moje iskustvo) da ne angažirate policijsku ovrhu na dijete! Tu je i podnesak koji morate napisati Centru u kojem ćete navesti emotivno ugrožavanje djeteta i zaprečavanja malodobnog djeteta da se viđa i druži sa ocem! Obavezno staviti ovu formulaciju "Bivša supruga se ne pridržava odredbi Pravomočnog Rješenja Općinskog / Županijskog Suda u kojem se precizira dan i vrijeme susreta i druženja malodobnog djeteta sa ocem! U tom podnesku morate navesti točno zbivanja i pokušaje da dođete do djeteta i razloge zašto susret i druženje sa djetetom nije ostvaren! Centar će reagirati tako da će je pozvati na razgovor i dati joj opomenu! U slučaju učestalog njenog odbijanja, Centar može napraviti prijavu na Državno odvjetništvo, a onda je to puno složenija situacija po majku koja opstruira odluke Suda i pravomoćnog Rješenja o Susretima i druženjima oca sa malodobnom djecom. Pozdrav iz Fiki city-ja

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

chez je napisao:

Nije bas tako, Zip.

Nemoj se osjecati ugrozen zato sto nemas udrugu B.A.B.E iza sebe.

Recimo, ja ih nikada ne bih htjela sebi u obranu.

I to je samo jedna ekstremna skupina, nikako ne onaj tko ce ti rijesiti problem.

 

Opet širite defetizam i bespomočnost na ovom portalu! Pa to je već patologija kod vas! Pa dajte ostavite se svojih tumačenja pogrešnih situacija i usmjerite čovjeka konačno što treba da radi! Kako možete ubijati čovjeka na ovakav način? Kako ga možete na ovakav način destimulirati da se bori za svojke dijete! VI POJMA NEMATE! Ostavite čovjeka da uradi ono što može da uradi preko institucije sistema! Šta mu želite sugerirati?? Da uzme pajser, oružje i da ovim putem dođe do svojeg prava da viđa dijete?? Pa urazumite se već jednom i nemojte Legalis zagađivati sa svojim bljuvotinama i odite već jednom do Đavola! Stvarno me uhvati neviđena peludna alergija od vašeg posta!! Tipična Ambrozija

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Fikusicu, reci cu ovo najsladje sto mogu: ZNATE LI VI UOPCE CITATI???

Mozda i znate, najdrazi od svih mi fikusa, ali zaista ne s razumijevanjem, a to se ucilo davnih dana u osnovnoj skoli- to vam je ono kad ste trebali procitati tekst s razumijevanjem i odgovoriti na pitanja.

 

A sad, budite tako dobri, pa opet procitajte moj odgovor i pogledajte sto je defetisticki u mom odgovoru- to sto kazem da jedan MUSKARAC treba biti sretan sto iza sebe nema skupinu omahnitalih zena koje ne razlikuju nista osim spola???

Ccccc... fikusicu, vidim da sam vam nedostajala...

Lijepo je opet naici na dobrodoslicu :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

newbie je napisao:

Lijepo je vidjeti kako se uvažava savjet urednika, pa da podsjetimo na temu:

Što napraviti kada majka djeteta izbjegava i opstruira susrete djeteta i oca :-D

 

Pa evo nekoliko mogućnosti i varijanti iz mog vlastitog iskustva! Pa tu si mi u tome dosta pomogla:

 

a/ Izgraditi autoritet i biti čvrst u svojoj odluci da želiš viđati svoje dijete! Postaviti se čvrsto i odlučno prema bivšoj. Utjerati joj strah u kosti pri svakoj pomisli na opstrukciju!

 

b/ Otići u Centar i napisati podnesak i zahtjev za intervenciju, ako je Rješenje pravomočno - zahtjev za ovrhu!

 

c/ Obaviti razgovor sa djelatnicom Centra - socijalnom radnicom i zamoliti je da bivšoj predoči sve pravne posljedice koje mogu rezultirati njenom opstrukcijom!

 

d/ Probati nagovoriti bivšu da zajedno odete kod psihologa u poliklinici za zaštitu djeteta u Argentinskoj 2, kako bi i ona mogla čuti koje sve posljedice može imati dijete ako bude bilo uskraćeno za oca!

 

e/ Krajnji potez - policijska ovrha i tjeralica sa prijavom na Državno odvjetništvo (to ide preko Centra, a može se i osobno sastaviti podnesak i odnijeti u Državno Odvjetništvo pozivom na članak 215 KZ-a!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija