Jump to content

otvaranje odvjetničkog ureda


porga

Preporučene objave

Imam sedam godina staža, položen pravosudni, lošu plaću i svoj poslovni prostor.

Da li da krenem u avanturu otvaranja vlastitog odvjetničkog ureda, ne nadam se velikoj zaradi nego mogućnosti da podmirim socijalno,režije i poreze te nešto zaradim i budem svoj gazda.

 

Molim za savjete i iskustva? :moli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To što Imaš ti treba, ali u suštini nije bitno. Ono što je bitno jesu stranke. Ako imaš kakvu poštenu stranku koja može donijeti barem plaćicu svaki mjesec (nakon odbitka svih troškova) u prvih godinu-dvije, spreman si za avanturu. Ako ne, čeka te sudbina "sam pao, sam se ubio".

 

Dakle, odgovor znaš samo ti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Troškovi samo za davanja su cca 4.500,00 Kn bez troškova ureda i komunalija. Znači svaki mjesec -Kn 4.500,00 bez ikakve zarade. Ukoliko nema nekog paušala i to barem cca 10.000,00 Kn po mojoj prosudbi nije preporučljivo. Upis u komoru je EUR 5.000,00. Postoje odvjetnička društva koja traže iskusne pravnike da budu odvjetnici, ali opet niste svoj gazda. Procjenite sami, odluka je Vaša i sretno! :gatara:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne radim u gospodarstvu, nego u jednoj javnoj ustanovi. Pravnici su sistematizirani ovako pomoćnik ravnatelja bez pravosudnog ispita-12.000 kuna, rukovoditelj službe pravnih poslova-8.400 kuna, voditelj pravne službe 8.000 kuna svi bez pravosudnog i ja 5.200 kn s pravosudnim. :-x

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija