Jump to content

Položila sam...


val7

Preporučene objave

Evo da se i ja javim sa iskustvom s pravosudnog...

Bila sam među prvima koji su odgovarali na rujanskom roku, što znači da je većina kandidata odustala, ostale smo samo kolegica iz Splita i ja.

Odgovarale smo u subotu, što uvijek znači puna dvorana slušača.

Što se tiće komisije- prvi je bio Gašpar- Gp i trgovačko- kao što se zna počeo je od nasljednog (načela, nasljeđivanje bračnog druga) pa onda stvarno (založno pravo) i obvezno (raskid ugovora i sl.), više se zadržao na trgovačkom, iz ZTD-a pitao me samo prokuru, ali zato čovjek obožava Stečajni zakon- pitao me postupak od početka od kraja, dakle od donošenja rješenja o zaključenju stečaja, odnosno brisanja iz sudskog registra, uz opasku da imamo dovoljno vremena da slušačima pojasnimo stečajni postupak.

Sve u svemu, bio je zadovoljan mojim odgovaranjem, čak me je i pohvalio, bio je dosta ugodan i dobro raspoložen.

Garačić - KP i KPP- meni osobno, najugodniji ispitivač, pitala me uobičajena pitanja, šalila se i nije me dugo ispitivala, tako da sam bila brzo gotova.

Gagro- Org. pravosuđa- dobrica, pita sva svoja standardna pitanja koja su već objavljena, nasmijan i dobro raspoložen

Mikšić - GPP i OBIT. - najduže me je ispitivao, kao što se zna obožava reviziju protiv rješenja, izvanredne pravne lijekove po ovršnom zakonu, pita ostavinski postupak - žalba protiv rješenja, kako postupa prvostupanjski sud, a kako drugostupanjski po žalbi, kad će drugostupanjski sud uzeti u obzir žalbu iako je nepravovremena, obiteljsko najviše 3 pitanja, reda radi, sve i svemu nije loš niti pretjerano strog, ne treba se sve znati da bi se položilo, dosta tolerantan.

Upravu i radno nisam polagala budući da sam imala skračeni program.

Nadam se da će vam moje opaske pomoći. I nakraju savjet svim supatnicima, nije tako strašno kako se čini, ispit jest zahtjevan i težak, ali ne i nesavladiv, i što god bilo ne odustajte!

Velika većina ispitivača nema zaista namjeru nikoga srušiti, pomažu i imaju razumjevanja, kod pisanja presuda također dolazi do izražaja neviđena solidarnost, svi kolege pomažu maksimalno.

Samo mirno i staloženo, bez previše živciranja i nakraju, svaki trud se isplati!

Ja sam presretna da sam se toga rješila nakon nekoliko mjeseci, a sigurna sam da ćete i vi to vrlo brzo odvaliti. Sretno !!!

:jupii::jupii::jupii::-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija