Jump to content

Odrvenjeh


Coccinella

Preporučene objave

Sutra je moj dan D. Štrebam ko luđak, što po skripti (koju sam prepravila za osobne potrebe i dodala EU prema pitanjima s ovog foruma 8-) ), što po knjizi (onoj sivoj debeloj), preslušala snimku predavanja i na kraju imam osjećej da BAŠ NIŠ NE ZNAM!!! :panika: Kad sam pokušala odgovarat na pitanja sa zadnjih rokova koje sam tu pronašla, xxx je RAZLIČITIH od onih u mojoj skripti. Ima stvari koje nikak nemrem zapamtiti poput svih mogućih nadležnosti (osim predsjedničke - nju sam na silu potrpala u glavu) ili stvari poput pretpristupne strategije i sl. Sve mi se zmešalo, hrpa riječi bez pravog značenja koje uopće ne mogu logički povezati. Mislim, ja sam nekad daaaavno bila među najboljim đacima i studentima, ali bojim se da mi sa starošću mozak gubi na fleksibilnosti. :-( A osim toga ja sam prirodnjak, di me nađe sa zakonima!!! :glavomozid:

Sinoć sam natjerala muža da me propita na što je on zdušno pokušavao zaspati na svakom pitanju dok sam ja mucala. Eto. Frka mi je. Predugo sam tražila posao da ga izgubim samo zato jer nisam položila DSI u roku. Počela sam grist nokte, plakat i paničarit, zima mi je i kad se pregrijem. Je, i uništavam tolike količine hrane da me sram. :tuzan:

 

Koliko su u stvari strogi ti ispitivači? Mislim, sigurno vide kad im neko ful preplašen upadne na ispit. I btw, jel netko zna, ako se potpuno padne jel ti treba nova prijava za polaganje ili ideš na staru? Meni rok za polaganje ističe 09.10., to mi je godina dana od početka službe, što i nije tako daleko, pa je bolje da se informiram i o neugodnijim stvarima. :neznam:

 

Idem sad još učit dok mi nikog nema doma. A onda mi preostaje još samo ovo :moli:

 

UPOMOOOOOĆ!!!!! :panika:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svečano objavljujem PROLAZ!!!! Sad me boli noga jerbo mi se odvalila stjenčuga sa srca... :-D

 

Pozdrav Malavelika! (Inače i ona je prošla, uspjele smo se upoznat na licu mjesta :-) )

 

Pitanja objavim kad se dovoljno skuliram da ih se prisjetim. Pozdrav svima kojima se bliži rok. Vrag zbilja nije tako crn ko što izgleda, meni su ispitivači bili sjajni i pomagali mi puno više od očekivanja (i priželjkivanja :crven: , lokalnu sam zbilja mislila da me neće pustit). Bilo pa prošlo, život ide dalje s jednom brigom manje za vratom... :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao što mi je frendica rekla- prođoh....i nije bilo tako teško kad si spreman....najveća frka mi je bila zup-zus ali ispitivač je bio tako uljudan i prošli smo cijeli zup-zus-uredsko kroz razgovor (tip pitanja je što ako......) a ostalo je bilo ok. Uglavnom čuvena "baba" mi nije potrefila.... grupa s kojom sam potrefila je bila šarolika od srednje škole do upravnih-pravnika, diplomiranih pravnika, jedna što ima magisterij.....neki ispitivači profiliraju grupe sukladno školi kao i pitanja a nekima to upće nije bilo bitno.......evo nekih pitanja kojih se mogu sad sjetit:

 

Ustav: (po grupama pita)

Što je ustav

Središnji uredi državne uprave

Himna

Grb

 

Zup-zus-uredsko (pita u grupi i pita sukladno školi koju imaš)

Što je to ZUP?

Načela

Prekluzija

Rokovi

Neposredna dostava i što ako ne zateknemo osobu nakon prve obavijesti ?

Povrat u prijašnje stanje

Rad I stupanjskog tijela po žalbi

Obnova postupka

Prethodno pitanje?

S čime se pokreće postupak na upravnom sudu?

Protiv kakvog upravnog akta?

Bilo je još ali se ne mogu sjetiti

 

EU (pitao nas je u grupi)

S kojom je zajednicom stvorena EU?

Druge zajednice i koje godine su bile?

Valovi širenja

Institucije EU?

Šta radi revizorski sud?

Vijeće ministara?

Komisija?

Kako je išao proces s EU i hrvatskom?

Koja dva poglavlja se uopće neće otvarati u pregovorima ?

 

Lokalna i službeničko (svakog zasebno pitao)

Jedinice lokalne samouprave?

Kako se zovu predstavnička tijela jedinica lok. samouprave?

Kako se financiraju jedinice lokalne samouprave?

Povrede službene dužnosti:

Kazne za lake povrede službene dužnosti?

 

 

I to bi bilo što se mogu sjetiti? Ispitivači su bili ok ali mogu reći i da su svi u mojoj grupi znali odgovore kad ih se pitalo pa zato savjetujem - učite!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čestitke za pložen ispit. Svaka čast, blago se tebi :pljesce: Ja polažem sada 04.10. užasno se bojim :panika: Učila jesam, dali je dovoljno ne znam. Zanima me dali obaraju ako na neko pitanje ne znaš odgovor ili se ne možeš sijetiti iz prve?Kao npr. neznam odgovor iz EU koja dva poglavlja neće se ostvariti pregovorima.Molim te pomozi tako da se već sada mogu pripremiti da padam! :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija