Jump to content

Hitno pitanje!!!!!! Molim što prije pomoć


Fantazija

Preporučene objave

Pozdrav

 

Upravo su me zaustavili policajci na putu za kući . Popila sam pa sam odbila puhati. Uzeli su mi vozačku i rekli da za 3 dana mogu po nju. Do onda sam isključena iz prometa. Sutra, tj. danas moram hitno u ZG i da li ja smijem voziti ???

Da li se mogu nadati zastari mojeg slučaja ? Na papiru mi također piše da sam odbila dati krv i urin , a nisu me ni pitali za to ...

Molim što prije pomoć !!! Hvala i pusa pusa :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nesmijete oziti jer vam je izrečena sigurnosna mjera na 72 sata i da vas zaustave bilo gdje u RH to će vam se računati kao ponavljanje prekršaja.

Bili ste se dužni podvrći isitivanju pomoću alkometra. Na vađenje krvi iamte pravo tek nakon što se očita koncentracija alkohola, koju možete poricati i tek nakon toga vam se mora omogućiti uzimanje uzoraka krvi i urina poradi vještačenja prisutnosti alkohola u krvi i urinu.

 

Evo vam izvadak iz čl. 199 Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

(7) Novčanom kaznom od najmanje 3.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako u organizmu ima alkohola iznad 1,50 g/kg, odnosno miligrama u litri izdahnutog zraka ili ako u organizmu ima opojnih droga, odnosno ako se odbije podvrgnuti ispitivanju ili liječničkom pregledu, odnosno uzimanju krvi ili krvi i urina (članak 182. i članak 285.). Osim novčane kazne izreći će mu se zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od najmanje šest mjeseci i odredit će mu se pet negativnih bodova.

 

(9) Vozaču motornog vozila, tramvaja ili instruktoru vožnje koji u razdoblju od 24 mjeseca unatrag od dana počinjenja prekršaja bude dva ili više puta pravomoćno kažnjen za prekršaje iz ovoga članka, umjesto novčane kazne prekršajni sud može izreći kaznu zatvora do 60 dana te zaštitnu mjeru zabrane uprav¬ljanja motornim vozilom u trajanju od jedne do dvije godine i odrediti će mu se pet negativnih bodova.

 

Što se tiče zastare vrlo teško ali i to se nekad dogodi, za početak obvezno u otvorenom roku uložite prigovor na prekršajni nalog.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija