Jump to content

trebam savjet


ang

Preporučene objave

Radim u kladionici( ne bih imenovala kojoj),sa svojom kolegicom. Udajem se ovaj vikend i kad sam trazila svog sefa nekoliko slobodnih dana on je meni rekao da kod nas nema reguliranih slob. dana za takve stvari, da sve sta se dogovorim sa kolegicom da se on sa time slaze. Ugl. dogovorile smo se da ona radi 3 dana za vikend, jer kod nas ne postoji netko za zamijenu. Znaci, ona ce u petak, sub. i ned. raditi svaki dan od 10-20 h sto joj nitko nece ni platiti niti ce ona dobiti kakve slob. dane za to osim ako ju ja ne mijenjam na isti nacin. Isto tako ako je jedna od nas bolesna ova druga radi po cijele dane bilo to tjedan ili mjesec dana, isto bez ikakve naknade za to.Zanima me da li oni imaju pravo na to( ma da i sama mislim da nemaju) i kome da se obratim za pomoc. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Potrebno vam je najprije doći do podatka gdje vaš poslodavac drži Pravilnik o radu, u kojem bi, kao osnovnom pravnom aktu kojim se reguliraju sva prava i obveze iz radnih odnosa na Vašem radnom mjestu, trebalo stajati i što ako jedan od djelatnika/djelatnica ima potrebu opravdano izostati s posla.

 

Svakako zatražite Vašeg poslodavca uvid u Pravilnik o radu, te ga lijepo fotokopirajte i zadržite jedan primjerak. Najbolje bi bilo da to lipo zatražite ili u pravnoj službi ili u službi općih i kadrovskih poslova (nadam se da takva institucija postoji u Vašoj firmi).

 

U svakom slučaju, naoružajte se strpljenjem i budite nepokolebljivi u ostvarivanju Vaših osnovnih prava iz radnog odnosa, jer na to itekako imate pravo.

 

Glede ostalih stvari, kontaktirajte me na moj privat, tako da možemo regulirati sva prava i obveze iz radnog odnosa koje Vas zanimaju.

 

Lip pozdrav! ADIO! Bog! :-):policajac::vojak:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

za sklapanje braka imate pravo na PLAĆENI DOPUST

i to propisuje zakon

koji je jači pravni akt od pravilnika o radu

 

ukoliko u vašoj firmi ne postoji pravilnik o radu ili vam ga poslodavac neće dostaviti

uvijek se možete pozvati na ZOR

 

Plaćeni dopust

Članak 57.

(1) Tijekom kalendarske godine radnik ima pravo na oslobođenje od obveze rada uz naknadu plaće (plaćeni dopust) do ukupno najviše sedam radnih dana za važne osobne potrebe, a osobito u svezi sa sklapanjem braka, porodom supruge, težom bolesti ili smrću člana uže obitelji.

 

što se tiće prekovremenih sati prvo trebate obavijestiti inspekciju rada koja u pravilu ne radi ništa

a nakon toga jedino sudskim putem utužiti potraživanje za prekovremeni rad

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija