Jump to content

neplaćeni računi


atenea

Preporučene objave

Kupila sam stan star svega godinu dana.Bivši vlasnici tvrdili su kako su svi računi podmireni,i nažalost vjerovala sam im. Nakon mjesec dana provedenih u svom stanu,počeli su stizati računi,međutim,na svakoj uplatnici koja dolazi naznačeno je i prijašnje dugovanje.To su cifre od 500 pa do 4000 kuna,što znači da račune nisu podmirili od same kupnje stana,dakle godinu dana.Sada mi se naravno ne javljaju na pozive.Recite mi što mogu napraviti,prije nego što poduzmem drastične mjere.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na koga dolaze računi?

 

Dvije mogućnosti:

 

a) Računi dolaze na ime bivših vlasnika.

b) Računi dolaze na Vaše ime, jer ste pri useljenju prijavili promjenu korisnika, a vjerovnici sva dugovanja preusmjerili na Vas.

 

U slučaju a)

i) Ne poduzimati ništa. Kad dođe do ovrhe, ovrha će biti na ime bivših vlasnika, pa odbiti primitak jer nije na Vas. Možete i obavijestiti sud o novoj adresi dužnika. Ili

ii) Obavijestiti vjerovnike o promjeni i novoj adresi dužnika, uredno se prijaviti i plaćati samo ono za što ste dužni.

 

U slučaju b)

Odmah pismeno osporiti dugovanje, priložiti dokaze (kupoprodajni ugovor, potvrdu o promjeni adrese iili nešto slično) o doseljenju i plaćati samo ono što ste potrošili.

 

Načelno Vam ne mogu ništa za stari dug koji nije Vaš.

 

Ali samo načelno, jer u administraciji javnih poduzeća i državnoj vlada kaos, evidencije su šlampave, nitko ne čita dopise i podneske itd. itd. pa Vam se ipak može desiti da ćete imati natezanja dok ne dokažete očigledno. Pripremite se na to. (Tako sam ja postao kronična stranka, dokazujući očigledno i pozivajući se, naivac, na zakonske odredbe.)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija